Ireneschool verbaasd, want Sinterklaas stuurt zijn zus

Ooit geweten dat Sinterklaas een zus had? Nou, de leerlingen, ouders en het onderwijsteam van de Ireneschool aan de Dirk Staalweg in Ermelo ook niet. Tot vanochtend vroeg. In plaats van Sinterklaas arriveerde zijn zus Klaasje op het schoolplein om het pakjesfeest met ze te vieren.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Keurig opgedirkt
Stomverbaasd zag iedereen dat uit een rood/witte Fiat 500 pieten stapten en een keurig opgedirkte mevrouw. Jubelend baande ze zich in haar historische kledij een weg door de drommen kinderen, naar schooldirecteur Jacco Petersen. Daar liet ze zich uitgebreid welkom heten. De mevrouw stelde zich voor als Klaasje, de zus van Sinterklaas.

Zó druk
“Sinterklaas is zó druk”, verontschuldigde ze haar broer, “dat ik hem vanmorgen maar heb laten liggen. Hij vroeg of ik in zijn plaats wilde gaan.” Haar uitleg leverde een heleboel opgetrokken wenkbrauwen op. Wat bleek, al zei Klaasje dat niet met zoveel woorden, ze wilde ook weleens in de belangstelling staan. Haar publiek kon de humor van haar komst wel inzien. “Maar”, zei de schooldirecteur, “toch willen wij graag dat ook Sinterklaas vandaag bij ons op school komt.”

Vliegensvlug
Na een kort telefoongesprek kon iedereen opgelucht ademhalen, Sinterklaas was namelijk al onderweg. Met hulp van 2 auto’s van team Handhaving van de gemeente Ermelo werd hij vliegensvlug naar de Ireneschool gereden. Toen kon het Sinterklaasfeest op de Ireneschool pas echt goed beginnen. Sinterklaas trouwens was niet echt boos op zijn zus. Bij aankomst kreeg Klaasje een dikke knuffel van hem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen