Wijkontmoetingsruimte De Vleugel in wijk West houdt Openhuis

Foto: eigen foto

Ermelo is een maatschappelijke ontmoetingsruimte rijker. In Ermelo-West is Wijkontmoetingsruimte De Vleugel naast de Westerkerk gebouwd. In een unieke samenwerking tussen de Westerkerk, Inloophuis De Parasol, Wijkvereniging Ermelo-West, Gemeente Ermelo, Welzijn Ermelo en Provincie Gelderland kwam dit gebouw tot stand. Zaterdag 12 november is er Openhuis van 10.30 – 16.00. Iedereen ie welkom een een kijkje te komen nemen.

Dit bericht Ad de Kort van wijkvereniging Ermelo-West.

Drie ruimtes
Er zijn drie ruimtes in De Vleugel gesitueerd; ‘De huiskamer’, ‘De spreekkamer’ en een foyer. De Westerkerk gebruikt de ruimte voor ontmoetingen met gemeenteleden en op andere momenten gebruiken de overige organisaties het voor maatschappelijke activiteiten. Wil je een verjaardag vieren of zoek je een plek voor een vergadering van je club, dan kan dat ook in De Vleugel.

Inloophuis De Parasol
Inloophuis De Parasol die al 15 jaar in Ermelo-West een gastvrije plek biedt voor iedereen die daar behoefte aan heeft zet haar activiteiten in De Vleugel voort. Dankzij de extra mogelijkheden die de ruimte biedt komen er ook nieuwe activiteiten. De wens bij De Vleugel-organisatie is om elke dag van tien tot tien open te zijn. Naast het doen van een gezellig bakje en een praatje zijn er momenten in de week met activiteiten en kan er ook regelmatig gegeten kan worden. Er wordt benadrukt dat de activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn.

Maandag
Op maandagochtend kun je terecht om je weekendervaringen te delen. Een gastvrouw of -heer hoort graag je verhaal aan. Heb je om 12.00 uur nog geen zin om naar huis te gaan voor de lunch, geen nood, samen met de gastheer-/vrouw en andere wijkgenoten kun je samen de lunch gebruiken. Op de middag van de maandag organiseert Inloophuis De Parasol een spelletjesmiddag, maar je kunt er ook komen om met de andere bezoekers te kletsen.

Dinsdag
Vind je tekenen of schilderen leuk. Dan kun je op de dinsdagavond terecht bij de Teken- en schilderclub van kunstschilder Louis de Bakker. Louis helpt je om van jouw idee een mooi kunstwerk te maken.

Woensdag
Woensdagochtend is er weer inloop bij De Parasol met één keer per maand een presentatie. Afhankelijk van de weersomstandigheden is er op de woensdagmiddag een kinderactiviteit tussen 2 en 3 uur. Bij droog weer buiten in een Buurtspeeltuin, maar bij slecht weer binnen in De Vleugel.

Een aantal wijkgenoten vindt het leuk om te koken voor groepen en dat doen ze op de woensdag aan het eind van de middag in De Vleugel. Er wordt één menu gemaakt en als je uiterlijk dinsdagavond laat weten dat je mee-eet mag je woensdagavond om 6 uur aanschuiven.

In voorbereiding is het plan om één keer in de 14 dagen op woensdagavond bordspellen te spelen. Het is vrije inloop, breng je eigen spel mee of maak gebruik van de spellen die er liggen, je vindt vast wel één of meerder spelgenoten.

Donderdag
Donderdagmiddag is er weer van twaalf tot één een wijklunch, aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld. Na de lunch kan men meteen weer in actie komen want dan is er jeu de boules op de baan achter De Vleugel.

Eén keer in de 14 dagen is er op donderdagmiddag om 16.00 uur een half uurtje Smartlappen zingen. Er wordt van alles gezongen, levensliederen, smartlappen, Nederlandse gouwe ouwe en noem maar op.

Ook de klaverjassers kunnen terecht in De Vleugel, op donderdagavond wordt er gespeeld door Klaverjasclub Ons Genoegen.

Vrijdag
Vrijdagochtend worden de deuren door vrijwilligers van De Parasol geopend, naast gewoon lekker zitten kun je een paar keer per maand ook kiezen voor een creatieve activiteit.

Zondag
Heb je zondagmiddag niks te doen, maar wel behoefte aan contact, dan kun je vanaf 2 uur terecht in de Huiskamer van De Vleugel. Inloophuis De Parasol heet je hartelijk welkom. Bij tijdige aanmelding kun je eens in de veertien dagen ’s avonds ook mee-eten.

Themabijeenkomsten
Buiten de vaste activiteiten zijn er regelmatig cultuur- of thema-avonden. Op dinsdagavond 22 november treedt Thomas Pielage op met zang en gitaar. Met zijn programma “De Tijdmachine” zingt hij gouden hits van de jaren 1955 tot 1980.

Kinderen mogen op maandagmiddag 28 november cup cakes komen bakken.

Deze winterperiode worden diverse thema-avonden georganiseerd over ‘Gezondheid’. Op dinsdagavond 13 december kun je komen kennismaken met het dialooginstrument ‘Positieve Gezondheid’, dat door steeds meer zorg- en welzijnsorganisaties in Ermelo wordt gebruikt.

Alle activiteiten komen te staan op de sites www.ermelowest.nl/devleugel/ en www.devleugelermelo.nl
Vind je het leuk om vrijwilliger te worden bij De Vleugelteam stuur dan een email naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen