Start nieuwbouw van 42 sociale huurappartementen in woonwijk het Oranjepark Ermelo

Een impressie van het woongebouw.
Een impressie van het woongebouw.
Foto: UWOON

Op maandag 7 november starten de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de 42 sociale huurappartementen in woonwijk het Oranjepark in Ermelo. Het nieuwe duurzame woongebouw grenst aan de bestaande woningen aan de Prinsenhof. Dit is een mooie volgende stap in de ontwikkeling van het Oranjepark: een duurzame en zorgzame woonwijk waarin mensen er bewust voor kiezen naar elkaar om te kijken op basis van wederkerigheid.

Dit bericht woningcorporatie UWOON. 

Bezwaren
In april 2022 is een vergunning verleend voor de nieuwbouw van de 42 appartementen. Daarop is door omwonenden bezwaar ingediend. Deze bezwaren zijn beoordeeld door de gemeente en zij heeft daarover advies gevraagd aan de onafhankelijk bezwaarcommissie. De conclusie is dat de bouwvergunning in stand blijft.

Blij
Directeur-bestuurder Fleur Imming van UWOON is blij dat de bouw van start kan. “Omdat er bezwaren waren ingediend op de omgevingsvergunning hebben wij gewacht met de start van de bouw. Ik ben blij met het positieve besluit van het college. Doordat wij al de nodige voorbereidende werkzaamheden hebben laten uitvoeren kunnen we snel van start.” Ook de gemeente Ermelo is blij dat UWOON kan starten met de bouw. “Want ook in Ermelo is de vraag naar betaalbare woningen groot. De ontwikkelingen in het Oranjepark dragen bij aan de ambities uit het hybride coalitieakkoord”, aldus wethouder Van Veen.

Van Wijnen
De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Wijnen Harderwijk. Omwonenden zijn door UWOON en de aannemer geïnformeerd over de start van de bouw.

Lage energierekening
Het gebouw wordt gasloos en zeer energiezuinig. Verwarmen gebeurt met een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt en ook de toegepaste ventilatie is zeer energiezuinig. Al met al krijgen de huurders daardoor straks een lage energierekening. Alle appartementen vallen binnen de sociale huur. De zes appartementen op de begane grond worden met voorrang verhuurd aan woningzoekenden met een zorgindicatie.

Plannen voor Klein Dillenburg
In hetzelfde plangebied heeft UWOON in de zomer van dit jaar woongebouw Klein Dillenburg aangekocht. UWOON ziet hier kansen voor het realiseren van sociale huurwoningen, maar dat vraagt een wijziging van het nu geldende bestemmingsplan. Het is nog niet duidelijk wat de plannen zijn voor deze locatie. Zodra meer bekend is informeert UWOON eerst de omwonenden. UWOON blijft tot die tijd verantwoordelijk voor het beheer van het pand.

Hoe verder?
Het Oranjepark in Ermelo ligt in het gebied tussen de Dennenlaan, Sparrenlaan, Constantijnlaan en Wilhelminalaan. Het wordt een parkachtige omgeving met een mooie variatie van woningen in verschillende segmenten, Zorgvoorzieningen in het Kroondomein en een leuke buurtkamer voor ontmoeting. Direct nadat UWOON de 42 sociale huurappartementen heeft voltooid, zal Zorggroep Noordwest-Veluwe de aanleg van het eerste deel van het park laten realiseren, waar bewoners van het Oranjepark en inwoners van Ermelo samen kunnen komen.

Inmiddels zet de Zorggroep ook de voorbereidingen in gang voor de overige projectmatige bouwprojecten in het Oranjepark (zie www.oranjepark-ermelo.nl). Naar verwachting zal de bouw hiervan begin 2024 van start gaan. Aan het einde van 2023 zullen naar verwachting ook de laatste huisjes naast Kroondomein worden gesloopt om plaats te maken voor fraaie, duurzame nieuwbouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen