Deel 18: Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: eigen foto

Dat Renate Goossensen vanuit Ermelo ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Zij houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 18. Klik HIER voor eerdere afleveringen.

Wat mensen al niet doen om te overleven. Het is hier de laatste tijd zo verschrikkelijk heet, om krankzinnig van te worden… .

Kerstliedjes
Tara is de hitte zo zat dat ze al een paar dagen kerstliedjes aan het zingen is. Laat ik nou net een hekel hebben aan de kerst😉. Door de aanhoudende hitte ontstaat er weer een terugkerend natuurverschijnsel: storm. Het gaat hier dan zo tekeer op de heuvel! Het ging zelfs zo hard dat we de volgende dag geen water hadden. Daar sta ik dan met mijn goede gedrag in mijn stinkende kleding. Ik had net de paardenstallen gedaan, jullie ruiken het zeker al. Ik stonk een uur in de wind naar paardenpoep en de strontvliegen wisten mij meteen te vinden. Gelukkig vertelde de buurvrouw mij dat het rond 12:00 uur verholpen moest zijn. Ja, hoezo rond 12:00 uur? Dit grapje van de Fransen ken ik, tel daar maar gerust drie uur bij op. Daar ging mijn planning. De helft van mijn To Do list kon ik dus niet doen. En met de bezichtigingen in het vooruitzicht wilde ik natuurlijk het huis netjes maken. Maar wat bleek? Het was om 11:00 uur al verholpen: Dieu merci!

Grote zomerschoonmaak
Ik heb de afgelopen weken wel 3x per week een grote zomerschoonmaak gehad. Ons huis staat nog te koop, en zijn we nu drie maanden verder sinds we bekend hebben gemaakt dat we hier weg gaan. Sindsdien weten alle makelaars je hier te vinden en word je gek van de opdringerige telefoontjes om ons als klant binnen te halen. In Frankrijk is het heel normaal dat je vijf makelaars op je huis zet. We hebben trouwens een hele fijne nieuwe makelaar. Mocht je ook de droom hebben om te emigreren richting de Lot et Garonne neem een kijkje op de website van Beldemora.fr (wees gerust, ze spreken Nederlands). Waarom een nieuwe makelaar? Wij zijn ook lerende dat je niet alle makelaars hier kunt vertrouwen, ze staan je vriendelijk te woord en willen alles voor je doen, maar je komt erachter dat het onbetrouwbare cowboys zijn. Zowel Franse, Nederlandse, Belgische als Engelse makelaars, er zitten overal cowboys tussen. Over tussen gesproken, tussen de haren van de honden springen de vlooien in het rond.

Jeuk
Het avontuur begon bij Reus en een paar uur later waren de anderen honden ook aan het krabben, schuren, en rollen door de jeuk. We zijn begonnen met een vlooienpipet in de nek, geen resultaat. Veel kammen, ook geen resultaat. Toen toch maar de hondenshampoo gedaan. Ja ik weet ook dat je eerst shampoo moet doen en dan de pipet. Wat trouwens een hels karwei was. Ze spelen allemaal graag met water, maar was dit wel heel erg spannend. Met man en macht is het Bart en mij gelukt. Veel stofzuigen in huis en de manden met anti vlooienspray inspuiten. Maar de honden bleven krabben, grrrr! Natuurlijk kreeg ik overal jeuk en droomde ik over vlooien in mijn eigen haar. Oké, toch dan maar een vlooienband kopen voor alle honden. Eindelijk kan ik zeggen dat het zo goed als voorbij is. Gelukkig maar, want ik vind het dan weer zielig en wil het beste van het beste voor de doggies. Ze liggen nu trouwens heerlijk om mee heen. Ik hou ervan! Maar ja, zo ben je weer lekker bezig en zit je niet stil. Ik zou nu eigenlijk niet aan het schrijven zijn, want ik had namelijk geboekt voor een week retraite.

Eerder weggegaan
Helaas ben ik eerder weggegaan dan gepland. De retraite voldeed niet aan mijn verwachtingen en het was niet de juiste en veilige plek om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Best wel heel erg teleurstellend, want wat had ik er veel zin in om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Wel ben ik trots op mezelf dat ik het gesprek ben aangegaan met de begeleiders en voor mezelf ben opgekomen. Ik kon echt met opgeheven hoofd naar huis. Ik heb mijn grens aangegeven en er was helaas geen klik tussen de begeleiders en mij. Gelukkig kwam mijn allerliefste mij met liefde weer ophalen en hebben we een heerlijk gesprek gehad samen op de terugweg naar huis. Een gesprek dat ik in de afgelopen dagen weg van huis niet heb kunnen ervaren daar. Gelukkig zijn wij nooit uitgepraat en zijn we een sterk team zo met zijn tweeën. Dus ik ben weer thuis en gelukkig is er altijd wat te doen! Toch Bart… ?

Bart
Renate vroeg mij al vaker om een stukje te schrijven voor haar blog. Tja, en nu is het moment dat ik dat dus doe. En waar schrijf ik dan over, vroeg ik me af? Net als Renate, heb ik ook moeite met maat houden. Woorden als gematigd, matigen en gematigdheid, zijn mijn hele leven al verbonden met mijn mateloze gedrag. Sinds ik nuchter leef is het thema gematigdheid vaak onderwerp van gesprek hier. Ik hou van werken, van bezig zijn. In veel activiteiten verdrink ik mijzelf in mateloosheid als ik niet oppas. Er is hier altijd wat te doen en het lijkt wel of ik vaak achter de feiten aanloop met al die projecten hier. Neem bijvoorbeeld het dak van de schuur. We hebben het oude dak er vrijwel helemaal afgehaald omdat het echt te oud was om te renoveren.

Zonnesteek
Dag in dag uit heb ik lopen zweten en ploeteren om alle oude rotzooi eraf te krijgen en af te voeren. Deze zomer was het te heet voor een normaal mens om na 12 uur nog buiten te komen, behalve bij het zwembad. Mateloos als ik ben lapte ik die regel aan mijn laars en heb twee keer een halve zonnesteek opgelopen, voordat ik van het dak afkwam. Het voordeel van die hete zomer was wel dat er geen regen viel waardoor ik non stop verder kon met de wederopbouw van het dak.

Drupje?
Nu is het eindelijk wat minder warm, begint het toch echt te regenen! Renate had me wel al gewaarschuwd dat er vanmiddag een drupje regen kon vallen. Maar wat er nu uit de hemel kwam vallen was te gek voor woorden. Wat dat betreft pas ik heel goed in deze streek. Het klimaat is hier ook mateloos! Of knallend heet, of kurkdroog of zeiknat. En dan hebben we ook nog die enorme windsnelheden dat ik niet eens op het dak kan blijven zitten. Ben benieuwd of mijn nieuwe dak erop blijft zitten deze winter?!

Positieve invloed
Het is dus niet voor niets denk ik, dat we gaan verhuizen naar een regio in Frankrijk met een gematigd zeeklimaat. Dit zal vast een positieve invloed hebben op mijn emotionele gematigdheid. Want in alle nuchterheid wil ik bekennen dat hoe langer ik clean & sober leef, hoe meer ik een gematigd leven waardeer. En meerdere bronnen op internet geven een spirituele benadering en betekenis aan gematigdheid. Gematigdheid geeft aan dat je emotioneel in evenwicht bent, in harmonie met jezelf en met je omgeving. In je werk betekent gematigdheid dat je kwaliteit boven kwantiteit stelt. Een krachtige en professionele houding met leiderschapskwaliteiten. Je zorgt voor een harmonieuze werksfeer. En in de liefde staat gematigdheid voor innerlijke intimiteit en bescheidenheid. In staat zijn om een harmonieuze relatie met een ander aan te gaan. Vanuit kracht en zelfbewustzijn liefdevol en intiem met je partner verbonden.

Renate
Tja, daar wil ik wel meer van, heel veel meer. Uhh, oh ja, ff matigen Bart!
PS: Ik durf het bijna niet te delen maar op 3 november komen wij op TV bij het programma het Roer Om, SBS6 om 20:30 uur. Ik durf zelf niet te kijken, dat laat ik aan jullie over😉

Bisous Bart en Renate

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen