De nieuwe dorpsdichter van Ermelo is een man: Erik Slagt

Wethouder Hugo Weidema en Erik Slagt.
Wethouder Hugo Weidema en Erik Slagt.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Na Fiet van Beek en Sarah Scholts is een man gekozen tot dorpsdichter van Ermelo. Vandaag, zaterdag 1 oktober, te midden van alle feestelijkheden rond de opening van het culturele seizoen en het open huis van Huis van Ermelo, is Erik Slagt op het Raadhuisplein door wethouder Hugo Weidema geïnstalleerd tot dorpsdichter van Ermelo. Dit voor een periode van in ieder geval 3 jaar.

Afscheid Sarah
Voor de officiële installatie van Erik nam Sarah gepast afscheid. Ze zei gedurende de afgelopen 3 jaar erg te hebben genoten van het dorpsdichterschap. Dat illustreerde zij tot vermaak van het publiek met allerlei leuk anekdotes. Vervolgens sloot Sarah af met het allereerste gedicht wat zij schreef als kersverse dorpsdichter.

Sarah Scholts.

Unaniem
Alex Kleijnen, 6 jaar terug initiatiefnemer van het fenomeen dorpsdichter van Ermelo, vertelde dat Erik door de jury unaniem gekozen was uit 5 kandidaten. Volgens de jury schrijft Erik toegankelijk, ofwel voor een breed publiek die snappen waar het gedicht over gaat. Bovendien zullen mensen zich herkennen in de gedichten omdat die over Ermelo in de breedste zin van het woord gaan.

Alex Kleijnen.

Wie is Erik Slagt?
Wie is Erik Slagt? Hij verruilde 12 jaar terug met Yvonne de stad voor Ermelo. Erik sport erg graag zoals wandelen, fietsen en hardlopen op de hei.

Vrije vogel
Erik zegt zichzelf te zien als een maatschappelijk betrokken vrije vogel. Daarnaast wil hij samen met anderen iets zinvols tot stand brengen. Ook reist hij graag, alleen of samen met Yvonne.

Meer over Erik
Op de website dorpsdichterermelo.nl schrijft Erik onder meer:  “Als kind van een literair vertaalster en een gepassioneerd schilder en fotograaf kreeg ik al vroeg het gevoel voor schoonheid mee van zowel tekst als beeld. Daarnaast waren thuis sociale rechtvaardigheid en je inzetten voor het algemeen belang duidelijke richtlijnen. Niet vreemd dus dat ik een bouwkundige opleiding en een werkkring in de architectuur combineerde met het schrijven voor en het vormgeven van diverse verenigingsbladen.

Met de overstap van de commerciële bouwwereld naar de non-profitsector (internationale samenwerking) maakte ik een duidelijke keuze om ook professioneel meer maatschappelijk relevant actief te zijn. De wereld een beetje beter maken door bij te dragen aan meer bewustzijn via tekst en beeld (krant, folders, websites), mensen te informeren over mondiale zaken en te motiveren om zelf ook een bijdrage te leveren.

De wens om anderen te stimuleren en te enthousiasmeren is ook mijn drijfveer in mijn huidige werk als ontwikkelingscoach. Als dan het resultaat is dat ze beter gaan functioneren, weet ik: daar doe ik het voor, mensen een stapje verder helpen in het leven. Ik heb diverse boeken uitgegeven, zowel over persoonlijke ontwikkeling als over burn-out raken en weer opbloeien (“Met u is niks mis”), zelf-assertiviteit (“Sterker staan”) en tijdsbeleving (“Chronos loopt en Kairos vliegt”). Mijn benoeming tot Dorpsdichter van Ermelo is een geweldige stimulans om nu het accent te leggen op mijn meer poëtische teksten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen