Kunstenaars van da Vinci etaleren ‘Koninklijk’ bij ondernemers in hartje Ermelo

Vanmiddag, vrijdag 30 september, is onder grote belangstelling bij galerie en ateliers Leonardo Da Vinci aan de Kerklaan in Ermelo de 19e kunstroute ‘da Vinci Etaleert’ geopend. Dat gebeurde op een bijzonder feestelijke manier. Want het thema van de expositie is ‘Koninklijk’. Hoe de diverse kunstenaars daar elk op geheel eigen wijze uitdrukking aan hebben gegeven, is de hele maand oktober te bewonderen in de galerie van da Vinci en in de etalages van de winkels van de ondernemers in hartje Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Een genot
Wat opvalt aan deze expositie is de diversiteit, het uitbundige kleurenpalet, de grootte van de verschillende kunstwerken en het materiaal wat de kunstenaars daarvoor gebruikten. De algemene deler is dat alle kunstenaars er met het meeste plezier aan hebben gewerkt en inspiratie te over moeten hebben ervaren. Ofwel, het is een genot om de diverse kunstwerken van alle kanten te bewonderen.

Staatsieportret
Dat ging natuurlijk niet allemaal vanzelf, zo liet Lydia Laman, coördinator van het zelfsturende team van da Vinci, in haar toespraak weten. Toen het thema ‘Koninklijk’ eenmaal was omarmd gingen de kunstenaars naar Paleis Het Loo om inspiratie op te doen. De excursie sprak erg tot de verbeelding van de kunstenaars. De opdracht vervolgens om een staatsieportret van zichzelf te creëren werd met enthousiasme ontvangen. Dit prikkelde hun fantasie op zo’n manier dat het resultaat van de expositie ronduit verrast. Tegen deze achtergrond sprak Lydia de hoop uit dat de expositie ooit nog eens in Paleis Het Loo mag schitteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen