Ermelo voorlopig weer even schoon dankzij schoolkinderen

Foto: NMP

Vrijdag 16 september was het weer de dag van ’ ErmeloSchoon’ die  voor de 10e keer georganiseerd werd door Natuur en Milieuplatform (NMP).

Dit bericht Arjen van de Nadort van de organisatie van ErmeloSchoon.

Consequent
Arjen van de Nadort laat weten: “Acht Ermelose scholen deden mee zodat ruim 300 leerlingen vol enthousiasme zwerfvuil gingen oprapen in de straten en plantsoenen van Ermelo. Tien jaar geleden waren de vuilniszakken dik gevuld en moesten kinderen vaak een nieuwe halen om nog meer rommel te rapen. Maar vrijdag waren de zakken veel minder gevuld. Het bewijst dat door de kinderen in een les erop te wijzen en vooral door deze activiteit te laten ervaren, dat ons leefgebied een vuilnisbelt wordt als we niet consequent ons afval deponeren waar het hoort.

Statiegeld helpt!
Via de kinderen leert ook de oudere generatie geen afval op straat of in de natuur achter te laten. Dit jaar vonden we veel minder mondkapjes en ook slechts enkele plastic drinkflesjes. Statiegeld helpt! Het dringt een beetje door dat het plastic uiteindelijk in de voedselketen terecht komt en de mensheid zichzelf aan het vergiftigen is. Wel vonden we nog veel sigarettenpakjes, zelfs hele sigaretten, peuken, filters (is ook plastic). Zo vervuilt de roker de lucht en de straat. Blikjes zijn ook nog veel geraapt, gelukkig wordt per 1 januari 2023 ook hierop statiegeld geheven. Voorlopig heeft Ermelo dankzij onze schoolkinderen weer een schone leefomgeving.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen