KWF ruilt collectebus in voor collectebord met QR-code

Foto: Grietje-Akke de Haas

Dit jaar is de KWF-collecteweek van 4 t/m 10 september, ook in Ermelo. KWF heeft de vertrouwde collectebus echter ingeruild voor een collectebord met QR-code. Dus geen ‘gedoe’ meer met contant geld, of juist het gebrek hieraan. Iets waar veel collectanten mee te maken kregen de afgelopen jaren.

Voor het eerst
Dit jaar lopen alle collectanten voor het eerst met een collectebord met iDEAL QR-code, in plaats van met een bus. Volgens KWF is het collectebord misschien even wennen voor zowel de collectant als de mensen bij wie aan de deur wordt gecollecteerd. Gelukkig werkt het heel makkelijk meent KWF. “Mensen hoeven alleen de QR-code op het bord te scannen met een mobiele telefoon. En hun donatie via iDEAL is meteen binnen bij KWF.”

Waarom?
KWF zegt deze stap te zetten om diverse redenen. Zo hebben mensen steeds minder vaak contant geld in huis. Ook wordt het storten van contant geld bij de banken duurder en op steeds minder plekken mogelijk.

Overmaken kan ook
Wie geen smartphone heeft kan nog steeds doneren. Iedere collectant heeft volgens KWF een flyer bij zich. Daar staat het rekeningnummer op, zodat een gift kan worden overgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen