Jacq’s Column: ‘MOEDERS van Ermelo, willen jullie dit overleven of niet?’

Foto: Jacqueline van de Hoef

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Een iets té blij ei, die wat met paarden doet ofzo, en pas de hele Oude Kerk van Ermelo afhuurde voor een feestje. Omdat ze blij was dat ze een boek had uitgebracht, ofzo… .

(Klik HIER voor eerdere berichtgeving).

Jacq is de naam
Nou klopt! Dat ben ik! Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Oké, lekker belangrijk, om je een beeld te geven dat mijn leven niet bepaald saai is, laat ik mijn gezin even aan het woord:

Ronny(Man): Wat ze in dr hoofd heeft gaat gebeuren hoor. Reno (oudste zoon): Mwha, mam is wel chill. (Puber taal voor ik heb echt een waanzinnig leuke lieve fantastisch moeder.)Floyd (middelste): Mijn moeder kan ziek lekker koken, ze is grappig, werkt een beetje veel en wast mijn t-shirts te laat. (Ook puber, maar dan met de ik-klets-de-hele-dag genen van zijn moeder). Lavjén (dochtertje): Mama is lief en eigenwijs. En haar scheetjes ruiken naar bloemetjes ( 5 jaar nét iets te eerlijk naar mijn zin). Het perspectief van de hond, paarden, katten en schapen ziet er anders uit, maar zo lang ze voer krijgen houden ze wijselijk hun mond.

Laten we het eens over jou hebben!
Genoeg over Jacq, laten we het eens over jou hebben! Ik weet niet, maar had jij ook zo’n zin in de vakantie?! De laatste weken voor dat de schoolvakantie begon, zaten de kinderen er beetje doorheen, de mama’s nog iets meer; om vervolgens 6 weken heerlijk de kinderen dag en nacht om je heen te hebben! Lekker vervelen, elkaar de hersens inslaan, rotzooi maken, op de bank hangen met chips, AirPods en een mobiel, roepend wanneer het eten klaar is. Maar niet bij die van ons hoor, dat zijn schatjes, haha! Had ik al gezegd dat ik humor had?

Willen jullie dit overleven of niet?
Maar anyway, MOEDERS van Ermelo, willen jullie dit overleven of niet? Kijk, dan is er maar één oplossing. Hang de vlag op overdwars en ga nù, ik herhaal nù, my-time inlassen! Doe oordoppen in, geef die eigenaren van jeugdpuistjes en die ze nog mogen krijgen, een onverantwoorde hoeveelheid zoetigheid en ga met je bakkie koffie, thee of glaasje wijn en een goed boek een uur in de zon zitten! Herhaal dit elke dag voor het beste resultaat. Zoetigheid kun je afwisselen met hartig of, als de puistjes toenemen, voor fruit.

Zo!
Zo, dat was mijn eerste goeie tip voor jou! Meer tips over ‘Hoe overleef ik mijn leven’, kun je vanaf nu elke week volgen bij Ermelo Nieuws met de column van Jacq. Ik ben namelijk ook nog coach en therapeut, dus daar heb je wat aan! Kun je niet wachten op de nieuwe column? Koop dan mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq! Daar overleef je het ook al aardig mee! Tot snel en uh, betreft de vakantie, sterkte hè!

Gran Vida
Jacq
Myimperium
www.myimperium.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen