Zondagochtend: en dan spot je zo ineens een wolf

Foto: Wilma en Guus de Witte

Het is dan geen alledaagse kost, maar wilde zwijnen of herten spotten op de Veluwe komt best vaak voor. Maar een wolf? Dat komt niet zo vaak voor. Vandaag, zondag 24 juli, hadden Guus en Wilma de Witte uit Ermelo de bijzondere eer om van afstand een wolf te ontwaren op de heide van de Leuvenumse bossen.

Moment vastleggen
Wat zouden we tegenwoordig zijn zonder mobiele telefoon? Ook Wilma en Guus pakten als een speer hun mobieltjes erbij om dit bijzondere moment vast te leggen. (Zie ook de 2 filmpjes en foto onder de tekst).

‘We zagen het direct’
Wilma en Guus vertellen: “We gingen rond 8 uur vanmorgen al vroeg aan de wandel. Toen we met de auto kwamen aangereden zagen we iets dat op een hond leek heen en weer lopen voor een wildraster. Zodra we dichterbij kwamen zagen we direct dat het een wolf was. Hij of zij liep rustig via een zandweg weg van ons. Vervolgens hebben we een plekje gezocht om nog een glimp op te vangen van de wolf, wat we hebben gefilmd.

‘Heel indrukwekkend’
De wolf liep in een rustig tempo over de heide. Af en toe stopte die om even te kijken naar ons. Al met al was het heel indrukwekkend om mee te maken!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen