Prins Willem Alexanderschool in Ermelo zet 100e leerling in het zonnetje

Foto: eigen foto

Op de Prins Willem Alexanderschool is maandag 20 juni de 100e leerling in het zonnetje gezet.

Dit bericht de Prins Willem Alexanderschool.

LuLu Arendsen
LuLu Arendsen was de gelukkige. Samen met haar papa mocht zij als eerste door de feestelijke versierde deur. Daarna heeft Lulu alle leerlingen een bellenblaas cadeau gedaan.

Uit zijn jasje
De PWA begon in het nieuwe gebouw in 2018, met 79 leerlingen en dit moment zitten zij op de 103 leerlingen. Het prachtige gebouw is nu voor het derde schooljaar bezig maar groeit al uit zijn jasje.

Ruimte gebrek
De PWA werkt met co- teachers, dit houdt in dat er in elke groep een leerkracht is en een co teacher. Zodat zij aan de onderwijsbehoeftes van elk kind kunnen voldoen. Verder is er op school een kindercoach, hoogbegaafdheid specialist en een taal en reken coördinator aanwezig. Vanwege ruimtegebrek is het zoeken naar werkruimte moeilijk.

Niet echt werkbaar
De zolder waar alle apparatuur staat voor het groene gebouw is zelfs nu de werkruimte geworden van de kindercoach. Gekscherend noemen zij dit haar kantoor. Maar echt werkzaam is het natuurlijk niet. Maar de aanmelding lopen goed door en voor volgend jaar zit de groep 1-2 nagenoeg vol. Het moet werkbaar blijven en moeten zij dus nee gaan zeggen tegen de inschrijvingen, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn. De huisvesting van de gemeente is al op de hoogte en hopelijk wordt er zeer binnenkort een gesprek gepland met de nieuwe wethouder van onderwijs.

Nieuwsgierig geworden naar de PWA, kijk vooral op de website: www.rkpwa.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen