Fête de la Musique 2022 in Ermelo was tropisch gezellig!

Zaterdag 18 juni werd dan eindelijk na 2 jaar afwezigheid, het 13e Fête de la Musique gehouden in en rondom het centrum van Ermelo. En je kon aan alles zien dat iedereen er weer enorm veel zin in had! De vele toeschouwers waren enthousiast, bij de deelnemers spatte het plezier er van af en de horeca en winkeliers waren ook in hun nopjes vanwege de grote stroom aan bezoekers waardoor het overal lekker druk was. De organisatie zorgde voor water bij de vrijwilligers, heel veel water, want het was warm.

Door Dick van Leeuwen, met fotoreeks.

Wat een begin!
Net als 3 jaar geleden begon deze Fête de la Musique op vrijdagavond. Dit keer in de Dialoog met een relatieconcert van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ onder leiding van Lute Hoekstra. Tevens stond deze avond in het teken van 50 jaar Ermelo onafhankelijk. Wat een geweldig optreden was dit met zangeres Julia Schutten. En wat een begin van Fête de la Musique 2022!

Officiële opening
Zaterdag om 11 uur ging het Fête de la Musique verder met de opening op het Pauwenplein. Nadat voorzitter Dick van Leeuwen en wethouder Hugo Weidema het officiële gedeelte deden, namen de leden van koor Ermelodie het over en verzorgden een spetterend optreden voor een groot publiek. Wat een start, en dat beloofde nog wat.

Twee nieuwe bandjes
Kerken en terrassen stroomden vol, evenals in diverse winkels waar werd opgetreden. Er was voor iedereen wel wat te horen en te zien. Bij Bruijn Café/ De Kroeg Oma’s begon een jongerenband van het CCNV te spelen om 12 uur terwijl de band Entropy de aftrap deed op het Stationsplein/ de Halte. Twee nieuwe bandjes voor ons en wat waren ze goed!

Wat een stem
Door een uitval van een band moest er gezocht worden naar een oplossing. DJ Sam was bereid gevonden om het gedeeltelijke gat op te vullen en om 12 uur bood de Ermelose rock band Not Dead Jets zich aan om ook nog een uurtje te spelen. Wat een mensen kwamen daar op af en wat een stem heeft Ernst Roza als leadzanger.

Iets moois
Na het laatste lied barstte er iets moois los. De trommelaars van Samba & Sea uit Harderwijk hadden gewacht op de laatste noot en begonnen een partij te trommelen. Het publiek wist niet wat er gebeurde en was blij verrast. Dit gaat zéker een vervolg krijgen en het blijft zéker niet bij één optreden voor deze gezellige groep!

88 optredens
Het aantal deelnemende artiesten is echt allemaal te veel om op te noemen. Er waren dan ook 88 optredens en bij elk optreden was genoeg belangstelling. De dag werd afgesloten met een uitvoering van de Orkesten Noord West Veluwe onder leiding van Roelof Klaassen. Dit doen ze al voor de 11e keer, en telkens is de Immanuelkerk afgeladen vol.

Afscheid Cor Louwerse
En zo kwam er een einde aan dit heerlijke muziekfeest wat Ermelo rijk is. Een muziekfeest waar Cor Louwerse zich 8 jaar voor heeft ingezet en nu het stokje over geeft aan Hans de Jonge. Niets was Cor teveel, ondanks zijn andere drukke werkzaamheden. Wat heeft hij de afgelopen jaren veel geregeld en de optredens van de militaire kapellen kan op zijn naam geschreven worden. En de stichting die het Fête de la Musique organiseert, borduurt daar verder op door.

Alle foto’s staan op de website fetedelamusique-ermelo.nl dus dan kan u nog even nagenieten van dit feestje.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen