VoorleesExpress van de Bibliotheek Ermelo zoekt voorlezers

Foto: eigen foto

De Bibliotheek Ermelo is op zoek naar nieuwe voorlezers. Als voorleesvrijwilliger kom je vanaf september elke week op een vaste middag of avond een uurtje voorlezen bij een gezin. Met één uurtje per week kun je al een verschil maken in de taalontwikkeling van een kind.

Dit bericht Bibliotheek Ermelo.

Uurtje
Als vrijwillige voorlezer kom je 20 weken lang elke week op een vaste middag of avond een uurtje bij een gezin thuis. Als voorlezer laat je kinderen én ouders kennismaken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Samen met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie.

Verschil maken
“Met één uurtje per week kun je al een verschil maken in de taalontwikkeling van een kind”, vertelt Ellis, voorleesvrijwilliger in Harderwijk. “Het is altijd een feestje om bij mijn voorleesvriendje Ali op bezoek te gaan. De ene keer verslinden we samen een paar boeken, en de andere keer lezen we wat minder en spelen we een paar taalspelletjes. Elke keer ga ik weer met een blij gevoel naar huis: kleine moeite, groot plezier!”

Lekker wegdromen
Voorlezen is een belangrijk onderdeel in de taalontwikkeling van kinderen. En kinderen vinden het heerlijk: lekker wegdromen in de wereld van het boek! Maar in gezinnen met een taalachterstand is voorlezen soms een probleem. De VoorleesExpress wil hun daarbij een steuntje in de rug geven met onder andere voorleesvrijwilligers. Alle vrijwilligers worden vanuit de Bibliotheek begeleid door een coördinator.

Aanmelden
Er staan veel enthousiaste gezinnen te trappelen om een voorlezer. Lijkt het je leuk om per september als voorleesvrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Terry Singels via [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen