De 15e Regionale Veteranendag dit jaar op het Raadhuisplein in Zeewolde

De Regionale Veteranendag was in 2018 in Ermelo.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Op zaterdag 18 juni is Zeewolde gastgemeente voor de Regionale Veteranendag. Naast een officieel programma voor genodigden organiseert de Stichting Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe een evenement op het Raadhuisplein. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Dit bericht de gemeente Zeewolde.

Erkenning en waardering
Doel van de stichting is om op sympathieke wijze erkenning en waardering voor de Nederlandse veteraan onder de aandacht van het brede publiek te brengen. Dat doet de stichting door één keer per jaar de veteranen een dag aan te bieden met een aantrekkelijk programma, waarbij zij in contact komen met andere veteranen uit de regio en een breed publiek.

Bij toerbeurt
Deze Regionale Veteranendag wordt bij toerbeurt georganiseerd in Zeewolde, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. De laatste keer was in 2019. Door de beperkende coronamaatregelen in 2020 en 2021 kon de Regionale Veteranendag niet doorgaan. De stichting is verheugd dat zij na twee jaar groen licht heeft gekregen om deze bijzondere dag te mogen organiseren in Zeewolde.

Iedereen van harte welkom
Voorzitter Maarten van Panhuis: “Wij zijn blij dat we dit mooie evenement voor jong en oud, na twee jaar stilte, weer kunnen organiseren. Iedereen is van harte welkom tijdens de Regionale Veteranendag in Zeewolde. Kom naar het Raadhuisplein en ontmoet veteranen, medewerkers van Defensie of van andere daaraan gelieerde organisaties.

Programma
Op het Raadhuisplein worden verschillende demonstraties, optredens en activiteiten georganiseerd:
– UN-checkpoint
– Optredens Vrijwillig Muziek en Tamboer Korps Verbindingsdienst en Swing the Mood bevrijdingstour.
-(Historische) legervoertuigen: bezichtiging en rondje meerijden
– Stormbaan voor kinderen van de Koninklijke Militaire School (KMS)
– Politie en brandweer met materieel en informatiestand
– Stands met collectors items en nostalgische militaire spullen

Oversteek met veerpont
Belangstellenden uit Zeewolde worden verzocht, indien mogelijk, lopend of met de fiets te komen. Belangstellenden uit Harderwijk, Ermelo, Nijkerk en Putten kunnen de oversteek maken met de veerpont. Deze vertrekt vanaf strand Horst en meert aan in de aanloophaven in het centrum van Zeewolde.

GROTE MEERDAAGSE BOEKENVERKOOP van 30 mei tot en met 4 juni 2022

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen