Esther Heutink-Wenderich uit Ermelo wordt wethouder in Nijkerk

Esther Heutink-Wenderich wordt wethouder in Nijkerk.
Foto: eigen foto

Esther Heutink-Wenderich uit Ermelo wordt namens het CDA wethouder in de gemeente Nijkerk. Zij was namens het CDA jarenlang raadslid en van 2014 – 2018 wethouder van de gemeente Ermelo. Vervolgens werd zij wethouder (van buiten) in de gemeente Enkhuizen.

Akkoord
Gistermiddag, maandag 23 mei, is bekend geworden dat de drie coalitiepartijen in Nijkerk, CDA, PRO21 en VVD, hebben een akkoord bereikt over de komende bestuursperiode. De fractievoorzitters van de drie coalitiepartijen hebben de plannen voor de periode 2022-2026 bekendgemaakt waarna de vier wethouders werden voorgesteld.

Portefeuille wonen/ruimtelijke ordening
Heutink-Wenderich krijgt de portefeuille wonen/ruimtelijke ordening waarin de nieuwe coalitie de nadruk legt op het realiseren van woningen voor alle doelgroepen: jong, oud, gezinnen en alleenstaanden door middel van het bevorderen van de doorstroom, het bijbouwen van huizen en creatieve woonoplossingen. Een ander belangrijk speerpunt van de coalitie is het werken aan een open en transparante bestuurscultuur tussen gemeente en inwoners en tussen raad en college. Er wordt zoveel mogelijk samenwerking gezocht tussen gemeente, inwoners, ondernemers en belanghebbenden.

‘Fantastisch’
Heutink-Wenderich woont in Ermelo en is geboren en getogen in de gemeente Nijkerk. In de gemeente Enkhuizen heeft ze veel ervaring opgedaan met het werken met een raadsbreed akkoord, waarin de 10 verschillende partijen in de gemeenteraad samenwerkten. “Ik heb in Enkhuizen geleerd hoe belangrijk het is transparant te zijn, altijd de samenwerking te zoeken en met de hele raad in gesprek te zijn en blijven. Ik vind het fantastisch om nu voor mijn geboortestad Nijkerk aan de slag te mogen gaan en kijk er enorm naar uit om me volop te gaan inzetten voor de prachtige portefeuille wonen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen