Giga-Alleman tour bezorgt motormuizen met een beperking een topdag

Voor één dag je een echte motormuis voelen. Dat deden zo’n 40 mensen met een licht verstandelijke beperking zaterdag 14 mei met de Giga-Alleman tour. Het betrof een bijzonder initiatief van sportschool Giga Fitness uit Ermelo en Grand Café Alleman uit Harderwijk, waar toppers met beperking voor iedereen klaar staan in de bediening, keuken of achter de bar. 

Met fotoreeks.

Maar liefst 53 motoren
Johan van Ginkel van Giga Fitness vertelt dat rond 12.00 uur zich maar liefst 53 motoren verzamelden bij de sportschool. “Onder de motoren bevonden zich diverse Trike’s zijspannen en CanAm’s. De deelnemers kwamen uit het hele land, zoals Maastricht, Schijndel en Apeldoorn.”

Niet verwacht
Het gezelschap met de ronkende motoren reed daarop in colonne naar Grand Café Alleman in de wijk Drielanden, waar de passagiers stonden te wachten op de start van hun dagje uit. Dat het een dagje uit zou worden op de motor hadden ze niet verwacht. Iets wat ze geweldig vonden natuurlijk. De organisatie had dan ook een prachtige route voor de deelnemers in petto.

Koffie met taart
Nadat iedereen was opgestegen reed de lange stoet via Ermelo en Putten naar Garderen. Daar werd het gezelschap getrakteerd op koffie met taart en werden de ervaringen al opgetogen uitgewisseld. De stoet trok vervolgens verder via Garderen naar Speuld en Ermelo weer richting Drielanden waar de deelnemers werden opgewacht door familie en buurtbewoners.

Enorm bedankt!
De dag werd afgesloten met een BBQ en een dansje op de muziek met de Ermelose volkszanger Egbert Dijkhuis. Johan: “De ruim 40 passagiers en de bestuurders van de motoren hebben enorm genoten en dit zal dus ook een terugkerend evenement worden. Alle deelnemers enorm bedankt!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen