Gemeentes onthullen feestelijk de jubileum Herten & Pauwen fietsroute

Foto: VVV Ermelo

Op zaterdag 14 mei is de Herten & Pauwenroute feestelijk onthuld op Landgoed Staverden door de wethouder van de gemeente Ermelo en de gemeente Nunspeet. Veel deelnemers hebben de route tussen Ermelo en Nunspeet zaterdag al gefietst.

Dit bericht VVV Ermelo.

50 jaar geleden
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Ermelo en Nunspeet zelfstandige gemeentes werden, tot 1972 waren Nunspeet en Ermelo één gemeente en stond het gemeentehuis in Nunspeet. In het kader van deze feestelijke gebeurtenis hebben beide VVV’s de handen ineen geslagen en een jubileum fietsroute uitgezet van 50 kilometer, de Herten & Pauwenroute, waarbij u door beide gemeenten fietst.

Fraaie route
Zaterdag is de route feestelijk onthuld door wethouder Hans de Haan van de gemeente Ermelo en wethouder Marije Storteboom van de gemeente Nunspeet. In zijn speech benadrukte wethouder de Haan de verbinding en de samenwerking die er is tussen Ermelo en Nunspeet. Mooi om het jubileum zo met een gezamenlijke route te vieren, er werd door de aanwezigen een toast uitgebracht op deze fraaie route.

Jubileumgebakje
Diverse fietsers waren aanwezig die meteen van start zijn gegaan voor de 50 kilometer lange tocht. De route leidt u langs diverse mooie plekjes, zoals de Schaapskooi, Staverden, Beekhuizerzand en het oude gemeentehuis van Nunspeet. Over de gehele dag hebben ruim 150 mensen vanaf de verschillende VVV’s de route gefietst. Deelnemers kregen een jubileumgebakje bij de start en konden de route gratis fietsen. Ook na vandaag is de route nog gratis te verkrijgen bij de VVV’s van Ermelo, Nunspeet en Elspeet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen