Zaterdag ‘DEMO-stratiedag’: ook de horeca in Ermelo gaat morgen open

Foto: Centrummanagement Ermelo

Ook niet essentiële winkels, sportclubs en kappers mogen morgen, zaterdag 15 januari, weer open tot 17.00 uur. Dat is de uitkomst van de persconferentie vanavond, vrijdag 14 januari, waarbij Premier Rutte en minister Kuipers de coronasituatie bespraken en de versoepelingen aankondigden. Vooral winkeliers zullen opgelucht ademhalen. Want na de zoveelste lockdown werd het voor deze ondernemers steeds frustrerender om de drukte te zien bij collega middenstanders die wel open mochten. Helemaal omdat het begrip ‘essentieel’ steeds meer werd opgerekt. Extra zuur echter is het nog steeds voor de horeca en de cultuursector, die nog dicht moeten blijven.

Niet blij
Het Centrummanagement Ermelo laat in een persbericht weten met het laatstgenoemde niet blij te zijn. Daarom is besloten om morgen, zaterdag 15 januari, heel Ermelo veilig open te laten gaan.

‘DEMO-stratiedag’
Ronnie Regeling, Vestigingsmanager VVV Ermelo, licht toe: “We houden dan als horeca, winkels en andere retail een ‘DEMO-stratiedag’. Ermelo kan tenslotte veilig open, daar worden we samen blij van. We willen laten zien dat de ondernemers in Ermelo veilig open kunnen. Natuurlijk wordt er aan de veiligheidsregels gehouden, zoals het houden van 1.5 meter afstand, dragen van een mondkapje, een QR code bij de horeca en het desinfecteren van je handen. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat de dag op een veilige en verantwoorde manier plaats kan vinden.”

Van harte welkom
De ondernemers hopen dat jij ook komt om bij te dragen aan deze ‘DEMO-stratiedag’. De ondernemers zijn tijdens de reguliere openingstijden overdag geopend. Iedereen is van harte welkom om hun aankopen te komen doen!

Noodzakelijk
Het kabinet meent echter dat het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant het noodzakelijk maakt om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen