Blije Melissa en Pascal uit Ermelo: ‘Inzamelingsactie voor Sierra Leone gaat uit het dak!’

Melissa en Pascal.
Foto: eigen foto

De inzamelingsactie die Melissa Schuur (25) en Pascal van Manen (26) uit Ermelo zijn gestart voor Sierra Leone gaat uit het dak. Het blije stel vertelt: “De actie gaat zo razend hard dat we overwegen een container voor onze deur te zetten.” Als ze mogen zeggen wat mensen nog kunnen doneren, dan kiezen ze voor fietsen. “We hebben namelijk al zo veel andere spullen.” Wie helpt het stel uit Ermelo mee hun droom waar te maken? Begin maart reizen Melissa en Pascal namelijk naar Sierra Leone om er gedurende vier weken op verschillende plekken de handen uit de mouwen te steken.

15 kilometer lopen naar school
De kinderen die in Sierra Leone wonen moeten dagelijks tot wel 15 kilometer lopen naar school. “Hoe fijn is het dan om een fiets te hebben”, menen Melissa en Pascal. En fietsen kunnen ze heeft het stel gezien op filmpjes gezien die ingewijden van Wegdam Foundation met hen hebben gedeeld. Namens deze stichting gaan Melissa en Pascal zich inzetten voor de liefdadigheidsorganisatie We Yone Child Foundation in Freetown, Sierra Leone.

Vaardigheden komen goed van pas
Melissa is in het dagelijkse leven verpleegkundige en Pascal hovenier. Hun knowhow en praktische vaardigheden komen wat dat betreft goed van pas in Sierra Leone. Wat varieert van lesgeven aan een klas, tot één op één werken met studenten met specifieke behoeften, tot het meewerken aan gemeenschapsprojecten en het assisteren in de gezondheidszorg. Pascal gaat zich vooral richten op het ondersteunen op school en het geven van voorlichting over het verbouwen van agrarische grond. Melissa gaat zich inzetten in het plaatselijke ziekenhuis en zal op scholen voorlichting geven over gezondheid. Met als ultiem doel de bevolking daar wat te mogen leren waar zij zich in de toekomst verder in kunnen ontwikkelen.

Trouwen
Melissa vertelt dat zij altijd ‘zoiets’ heeft willen doen, in Pascal vond zij haar maatje. Het stel is verloofd en gaat in september dit jaar trouwen. Wat ze het liefst vieren met een groot feest. De tijd zal uitwijzen of dit gaat lukken met de huidige coronacrisis. De coronamaatregelen staan in ieder geval niet in de weg om in maart af te reizen naar Sierra Leone. “De maatregelen zijn daar best wel streng. We zijn beide gevaccineerd, maar laten ons hier testen, daar opnieuw, op de boot ook en op de plekken waar we verblijven.”

Goede vrienden
Hoewel Melissa en Pascal een groot netwerk hebben –‘Men weet wie we zijn doordat ze ons in Ermelo en Putten zien rondlopen’– zijn ze blij verrast dat de inzamelingsactie zo aanslaat. Ook de financiële bijdragen stromen binnen. Wat ook alles heeft te maken met de stichting waar Melissa en Pascal zich voor gaan inzetten. Melissa: “Wegdam Foundation is opgericht door Nederlandse mensen die goede vrienden zijn van mijn moeder. Dat maakt dat het makkelijker en voelt veiliger om te gaan. Bovendien zorgt het voor korte lijnen en de wetenschap dat donaties op de goede plek terechtkomen. Daarnaast hebben we ook een goed contact met de projectleider in Sierra Leone.”

Nog 55 dagen
De reis bekostigen Melissa en Pascal zelf. Nu de datum van vertrek dichterbij komt, nog 55 dagen, voelt het wel een beetje spannend. “Maar we hebben er echt zin in. De vliegreis duurt 6 tot 8 uur, vervolgens een aantal uren reizen door het binnenland en dan nog per boot voor we op de plaats van bestemming zijn.”

Meehelpen?
Wie een fiets wil doneren kan contact opnemen met Melissa en Pascal via e-mail: [email protected]
Wil je liever een financiële bijdrage geven? Dit is mogelijk via de volgende link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen