Ingezonden: Mondkapjes? Je kan er alle kanten mee op!

Foto: pixaby.com

Janna, een inwoonster van Ermelo (inderdaad, de vrouw die met haar immer droge humor de schilderijen tijdens de Boeldag Ermelo aan de man bracht), vindt dat er zoveel dingen zijn waar je van kunt genieten, als je het maar anders labelt. Neem nou Corona. Ze schreef het volgende erover.

Komt u ook zo graag in het dorp? Even gezellig kuieren door de Stationsstraat, genieten van de diamantjes die te zien zijn in de etalages.

Ik hoor de mensen er zo vaak mopperen. Mopperen op de regen, terwijl de regen ons zoveel moois brengt. Kinderen lachen als ze met hun laarsjes stampen in de plassen, mensen in rolstoelen zijn blij dat de wielen schoonspoelen in het water. De planten en bomen bloeien op en als je door zo’n regendruppel heen kijkt merk je dat je soms door je eigen bubbel heen de mooiste dingen ziet.

Zo zijn er zoveel dingen waar je van kunt genieten, als je het maar anders labelt. Neem nou Corona. En de maatregelen. Daar valt natuurlijk niks aan te genieten, maar je kunt alles wat er bij komt kijken wel anders labelen.

Bijvoorbeeld zo’n mondkapje. Ik hoor iedereen erover mopperen. Ik vind het heerlijk. Het bedekt je onderkin en als je je bril afzet herkent niemand je meer. Lekker anoniem door het dorp. Je hoeft je gebit niet eens in te doen als je een snelle boodschap moet doen. Niemand die het ziet!

Mensen mopperen ook zoveel dat de mondkapjes na gebruik op straat komen te liggen, ze worden niet in de vuilnisbak gegooid. Maar wat dacht je van de muisjes? Die kunnen zo’n mondkapje heerlijk gebruiken als hangmat. Of de vogeltjes, die gebruiken het als parasol. Dat scheelt zoveel in de warmte.

Of die mondkapjes nou helpen in het terugdringen van het virus of niet, van mij mogen ze blijven. Je kan er alle kanten mee op!

Janna.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen