Wil jij iets betekenen voor een ander? Verlicht Ermelo samen met Stichting Present Ermelo

Lisa Pool-Hofman.
Foto: Grietje-Akke de Haas/pixaby.com

Stichting Present Ermelo heeft de adressen van huishoudens en alleenstaanden die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken, en jij wilt graag iets betekenen voor een ander. Hoe mooi en praktisch is dat! Want aan iets willen doen voor huishoudens die kwetsbaar zijn op het gebied van gezondheid of financiën en vaak geen groot sociaal netwerk hebben, denken veel mensen wel eens.

Haalbaar en toegankelijk
Lisa Pool-Hofman, algemeen coördinator Present Ermelo, wilde juist in december, de maand om elkaar te verrassen en er een warme periode van te maken, iets doen wat haalbaar is en toegankelijk voor iedereen. “De bedoeling is dat belangstellenden een pakketje samenstellen op eigen kosten en dit bezorgen bij het desbetreffende gezin of alleenstaande.”

Stukje ontmoeting
Vanwege de coronamaatregelen geeft Lisa aan, is het ieder zijn of haar keus om er een bezoekje aan vast te knopen. “Als dit mogelijk is op gepaste afstand, zou dat wel heel mooi zijn. Want als Present Ermelo willen we mensen met elkaar in verbinding brengen waarbij een stukje ontmoeting centraal staat.”

Adressen
Voor de adressen van kwetsbare huishoudens en alleenstaanden heeft Present Ermelo de diverse hulpverlenende instanties aangeschreven die goed bekend zijn met de Ermelose Stichting, die een brug slaat tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Belangstelling?
Iedereen, kind of volwassene, kan zich alleen of als duo aanmelden voor dit project. Ook het hele gezin kan meedoen! ”Belangstellenden die iets willen betekenen voor deze kwetsbare huishoudens en alleenstaanden kunnen zich aanmelden via onze website. Ik koppel deze mensen aan één van de adressen van de verschillende huishoudens en alleenstaanden. Het praktische is bovendien dat de verschillende adressen omschrijven waar ze behoefte aan hebben, zodat er een pakketje/cadeautje kan worden samengesteld dat passend is bij het gezin.”

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 13 december via de volgende link: https://stichtingpresent.nl/ermelo/2021/12/02/verlicht-ermelo/
Zie ook https://stichtingpresent.nl/ermelo/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen