Deelnemers gezocht voor de derde poging van dertiende Fête de la Musique Ermelo

Dick van Leeuwen ziet erg uit naar Fête de la Musique 2022.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Tweemaal ging het muziekfestijn Fête de la Musique, dat elk jaar in juni plaatsvindt, niet door vanwege de coronamaatregelen. Voorzitter Dick van Leeuwen doet met zijn mede-bestuursleden Cor Louwerse, Johan Windhorst en Eva Windhorst-te Brake een derde poging om de dertiende editie van Fête de la Musique te organiseren op vrijdagavond 17 juni en zaterdag 18 juni 2022.

Dick ziet zó uit naar een nieuwe editie van Fête de la Musique, dat hij regelmatig huisraad inzet als drumstel. “Alles om alvast in de stemming te komen!”

Bijgelovig?
De dertiende editie die steeds wordt geannuleerd. Ligt het aan het getal 13? Dick lacht: “Ik ben echt niet bijgelovig. Als bestuur staan we er ook positief in en gaan ervan uit dat de dertiende editie van het Fête de la Musique volgend jaar doorgaat.”

Overvallen
In 2020 werden alle organisatoren min of meer overvallen door de maatregelen waardoor alle evenementen moesten worden afgelast. Dick: “Dit jaar hebben we als bestuur al vrij vroeg het  Fête de la Musique afgeblazen. We moesten de stekker er wel uithalen voordat we onkosten gingen maken voor bijvoorbeeld de techniek, de verschillende podia en het reserveren van de tenten; dat kost gewoon veel geld.”

Blij met Daniel Hootmans
Bij de beslissing roemt Dick de medewerking van Daniel Hootmans van het evenementenbureau HD-Rent uit Ermelo. “Hij denkt altijd enorm met ons mee en ontzorgt ons erg, dat is erg prettig.”

Op nul beginnen
Hoewel het bestuur er positief staat in het doorgaan van de dertiende editie in 2022, is het wel even slikken dat het muziekfestijn twee maal werd afgelast. Dick: “Het punt is dat we bijna weer op nul moeten beginnen. In 2019 hadden we namelijk 30 podia met 90 deelnemers. Hoe krijgen we die weer terug vragen wij ons af.”

Alweer te trappelen
Gelukkig staan een aantal deelnemers alweer te trappelen om hun kunsten te vertonen aan het grote publiek en hebben zich inmiddels ingeschreven. “Andere deelnemers gaan wij ook zeker benaderen, want vrijwel niemand heeft de laatste 2 jaar opgetreden. Maar het blijft onzeker en spannend.”

Oproep
Het bestuur doet dan ook een oproep aan alle artiesten als koren, bandjes, dansverenigingen, zangers en zangeressen, pianisten, organisten tot theatermakers zich op te geven voor de dertiende editie van het Fête de la Musique op zaterdag 18 juni. “Hoe leuk is het immers”, promoot Dick, “om jezelf te presenteren aan het publiek. Een artiest repeteert toch om op te treden?! Dat kan bij ons, alles wordt geregeld. Een podium indien nodig tot een geluidsman die alles regelt. Géén van de deelnemers krijgt overigens een vergoeding. Iedereen treedt gratis op. Wel mogen de deelnemers flyeren tijdens deze dag. Alle optredens zijn ook gratis toegankelijk voor de iedereen.”

Hazes in de kerk
Locaties om op te treden zijn in de buitenlucht maar ook binnen, zoals bij winkeliers, in horecagelegenheden en in kerken. “We zijn weer bezig om diverse locaties te benaderen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit goed komt. Voor de horeca bijvoorbeeld en de winkeliers zou het toch fantastisch zijn als we volgend jaar weer mogen. Voor het publiek trouwens ook. Zie je ons allemaal weer zitten op het terras onder een strakblauwe hemel, en genieten van de optredens. Of dat het Hazes Koor dat optreedt in de kerk!”

Halve Fête de la Musique
Dick denkt er liever niet aan, maar stel dat, dan zou een halve Fête de la Musique nog een optie zijn. “Stel we mogen niet binnen optreden, dan zou een Fête de la Musique met alleen buitenoptredens een keuze kunnen zijn. Want wij als bestuur willen zó graag Ermelo en omstreken iets moois bieden! Voor bestuurslid Cor Louwerse (72) zou het ook erg fijn zijn. Hij zit sinds 2015 in het bestuur, en stopt volgend jaar. Voor hem zou het fantastisch als het doorgaat.”

Opening op vrijdagavond
Op vrijdagavond 17 juni wordt het muziekfestival geopend in de vernieuwde theaterzaal van De Dialoog. Voor deze avond heeft het bestuur een spraakmakend optreden in gedachten.

Opgeven
Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op de website www.fetedelamusique-ermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen