Leerlingen Prins Bernhardschool Ermelo willen veiliger kunnen oversteken

Foto: Bernhardschool Ermelo

De Bernhardschool aan de Wiekslag 25 in Ermelo maakt zich grote zorgen om de veiligheid van haar leerlingen die meerdere keren per dag de Telgterweg moeten oversteken. Volgens schooldirecteur Michiel Fokkelman gaat het om een hele onveilige weg om over te steken.

Van alle kanten
Fokkelman licht toe: “De leerlingen van de Bernhardschool in Ermelo komen van alle kanten uit de wijk Ermelo-West naar onze school. Veel leerlingen steken hierdoor dagelijks meerdere keren de Telgterweg over. Deze weg is een doorstroomroute die dwars door Ermelo-West loopt en die op meerdere punten gevaarlijk is. Het is een hele onveilige weg om over te steken!”

‘Ze rijden door rood!’
Zelfs bij het zebrapad en bij het verkeerslicht gaat het vaak bijna fout volgens Fokkelman. “Auto’s rijden er te hard en ze negeren overstekende kinderen bij het zebrapad, of ze rijden door rood! Daarnaast is het op de fiets ook onveilig doordat de fietsstroken heel erg smal zijn. Ook de rotonde verderop, richting Telgt, is een gevaarlijk punt waar fietsers niet altijd gezien worden door automobilisten.”

Gemeente Ermelo doet niets
Tot nu toe zegt Fokkelman doet de gemeente Ermelo helaas niets met de zorgen. “Er is zelfs letterlijk tegen ons gezegd, dat er misschien eerst iets mis moet gaan, voordat er iets wordt aangepast aan de situatie.”

Niet op wachten
Daar wil de school niet op wachten. Fokkelman: “Samen met een aantal ouders zijn we nu bezig om plannen te maken en die voor te leggen aan de gemeente Ermelo. Hopelijk wordt er dit keer wel naar ons geluisterd en wordt er snel iets gedaan aan deze gevaarlijke situatie.”

Géén optie
Volgens Fokkelman moet de op Telgterweg bij de Bernhardschool heel duidelijk worden aangegeven dat het om een ‘Schoolzone’ gaat, zodat bestuurders van auto’s gedwongen worden om goed op te letten. “Want de veiligheid van onze leerlingen is het allerbelangrijkste, waarbij wachten tot het kalf verdronken is géén optie is.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden