Sinterklaas komt zeker weten met zijn pieten naar Ermelo, maar…

Intocht van Sinterklaas in 2019.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Sinterklaas komt zaterdag 13 november naar Ermelo, met zijn pietengevolg. Het wordt evenwel een iets andere intocht dan de laatste keer in 2019. Zo is er geen podium op het Raadhuisplein om het hoog bezoek uit Spanje te ontvangen. Ook zullen er geen andere optredens plaatsvinden.

Dit laat het team weten dat namens de winkeliers van Ermelo de Sinterklaasintocht organiseert. “Maar, de bekende pepernotenkar doet wel weer mee, de platte wagen met DJ piet, de band Excelsior, het dweilorkest Neptunes en natuurlijk de 3 danspieten.  Al met al wordt het toch een mooie en gezellige optocht!”

‘Doorstroom-sinterklaasintocht’   
Het team is evenzogoed blij dat de intocht toch door kan gaan. Niettemin moet er rekening worden gehouden met de verscherpte coronamaatregelen. Daarom is er dit jaar voor gekozen een zogeheten ‘doorstroom-sinterklaasintocht’ van te maken. Het team doet dan ook de dringende oproep aan het publiek om zo veel mogelijk verspreid te gaan staan langs de route.

Reguliere route
De intocht volgt de reguliere route. Ofwel Sinterklaas vertrekt 13.30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum, richting de Gamma, kruising Groeneweg/Dr. Holtropstraat. Vervolgens rechtsaf naar de Dr. van Dalelaan, om via het Schoolpad, de Kerklaan en de Stationsstraat om rond 14.00 uur op het Raadhuisplein te arriveren.

Te voet verder
Vanaf het Raadhuisplein gaat Sinterklaas te voet verder door de Stationsstraat langs winkelcentrum de Enk. Hij maakt dus dit jaar GEEN exclusieve stop in de Enk om kinderen de hand te schudden. Zodra Sinterklaas rond 14.45 uur de Rietlaan kruist, stapt hij in zijn aangespannen koets en rijdt hij via de Stationsstraat naar het Molenaarsplein. Wat tevens het einde van de intocht is.

Geen Pakjeshuis
Vanwege de coronamaatregelen zoals deze afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, kan Sinterklaas helaas dit jaar niet in Het Pakjeshuis komen slapen. Dit laat museum Het Pakhuis weten. De organisatie van het jaarlijks gehouden grote Sint-festijn in Het Pakjeshuis, gaat overigens niet bij de pakken neer zitten. “We hopen op betere tijden, gezondheid gaat voor alles!”, zegt plaatsvervangend museumdirecteur Saskia van den Berg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden