Progressief Ermelo en ChristenUnie Ermelo organiseren Natuurwerkdag

Foto: eigen foto

Zaterdag 6 november, om 9.30 uur start de Ermelose Natuurwerkdag op de Groevenbeekse Heide. Het werk bestaat vooral uit het jonge opschot (kleine vliegdennen en berkenbomen) verwijderen en de grotere exemplaren uitgraven, zodat de heide niet dichtgroeit tot bos.

Vierde keer
Ook dit jaar is de organisatie weer een samenwerking tussen ChristenUnie Ermelo (CU) en Progressief Ermelo (PE). Ronald van Veen (CU) en Bea van ’t Hul (PE) organiseren voor de vierde keer de Ermelose natuurwerkdag. Voorheen onder de vlag van de Landelijke natuurwerkdag, dit jaar doen zij het zelf in samenspraak met de bosbeheerder van de gemeente Ermelo.

Ammoniak
Als gevolg van ammoniak die door de lucht wordt aangevoerd groeit er veel meer gras op de heide en ontstaat er meer berkenopslag en juist dat remt de groei van de struikheide, vertelt Frans van de Visse (PE). Als hardloper maakt hij regelmatig een rondje op de heide. Dick Tillema (CU) vult aan, dit jaar was de heide erg mooi paars en om dit te behouden moeten we regelmatig boompjes trekken om te voorkomen dat de heide langzamerhand een bos wordt.

Zorg
Regelmatig uiten inwoners hun zorg over de verbossing van de Groevenbeekse heide. Reden te meer om hier aandacht aan te besteden op de vierde Ermelose natuurwerkdag. Er is plek voor ongeveer 30 deelnemers, vertelt Bea van ’t Hul (PE), dus wees er snel bij als je mee wilt helpen om de verbossingen tegen te gaan.

Aanmelden
De werkzaamheden starten rond 09.30 uur, voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd. We sluiten af met een kleine lunch. Aanmelden kan via: [email protected] of op de facebookpagina van Natuurwerkdag Ermelo. Je krijgt dan een bevestiging van je aanmelding.

Natuurwerkdag 2021:
Wanneer: zaterdag 6 november van 9.30-13.00 uur
Waar: Groevenbeekse Heide Ermelo (verzamelpunt wordt na aanmelding doorgegeven!)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden