Feestelijke opening van Da Vinci Etaleert, de kunstroute van Leonardo da Vinci Ermelo

Foto: eigen foto

Zo’n 30 kunstenaars van ateliers en galerie Leonardo da Vinci aan de Kerklaan 8 in Ermelo, zijn de afgelopen tijd druk geweest met de voorbereidingen van de jaarlijks terugkerende kunstroute ‘Da Vinci Etaleert’. Deze editie is het thema van de kunstroute ‘Ode aan het Landschap’. De hele maand oktober zijn de kunstwerken te bewonderen in de etalages van winkels van Ermelose ondernemers in de Stationsstraat, winkelcentrum De Enk, Raadhuisplein, Kerklaan, Dr. Holtropstraat en natuurlijk bij galerie Leonardo da Vinci zelf. 

De opening van kunstroute ‘Da Vinci Etaleert’ vindt vrijdag 1 oktober om 15.00 plaats bij ateliers en galerie Leonardo da Vinci aan de Kerklaan 8 in Ermelo. Iedereen is welkom.

Feestelijk
Het wordt een feestelijke opening die wordt verricht door Petra Boersma. Boersma biedt met Kunst Hub BinK aan de Beekstraat in Elburg een podium bieden aan jonge nieuwe, net afgestudeerde kunstenaars. Ook 2 kunstenaars van Leonardo da Vinci hebben deze eer gehad, vertelt begeleidster Rogaat ter Wal.

Mooi thema
De keuze voor het thema ‘Ode aan het Landschap’ is bewust volgens Rogaat. “Landelijk wordt aan dit thema veel aandacht geschonken, bovendien vinden we het een heel mooi thema.” Om de kunstenaars van Leonardo da Vinci te inspireren volgden ze verschillende workshops rond het thema en werden er foto’s gemaakt.

Landschapskunst
Daarnaast bezocht het gezelschap de Ermelose schaapskooi om er gedichten te schrijven. Verder werd er aan landschapskunst gedaan en kunst van oude meesters goed bekeken. Summum van de voorbereidingen was het bezoek aan het Mondriaanhuis Amersfoort. Piet Mondriaan schilderde aan het begin van zijn loopbaan vooral landschappen.

De moeite waard
Volgens Rogaat is het resultaat meer dan de moeite waard om te komen bewonderen. De kunstroute bestaat uit schilderijen, gedichten, beelden, fotografie en keramiek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden