Daveny de Groot (25) uit Ermelo rent de run-for-kika-marathon in Berlijn

Daveny de Groot.
Foto: eigen foto

Daveny de Groot (25) uit Ermelo rent op 26 september de run-for-kika-marathon in Berlijn. De opbrengst van haar inspanningen is voor KiKa, de Nederlandse stichting die sinds 2002 fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Passie
Als pedagogisch medewerkster is zorgen voor de kinderen en hen begeleiden in hun ontwikkeling echt haar passie, vertelt Daveny. “Kinderen nemen een belangrijke plaats in mijn leven in. Naast deze passie sport ik in mijn spaarzame vrije tijd, en sinds 1,5 jaar doe ik ook aan hardlopen. Ik hou van uitdagingen. Hoe fantastisch is het dan om het hardlopen te combineren met trainen voor een marathon, en deze uiteindelijk te lopen voor KiKa.”

‘Niets doen kan altijd nog’
Maar 42 kilometer hardlopen is natuurlijk niet niks. Na wat ‘gewip-wap’ in mijn hoofd was het antwoord al snel: ‘gewoon doen!’. Ik ben nu nog jong, gezond en heb er de vrijheid voor. Niets doen kan altijd nog.

Hoe mooi
En hoe mooi is het om deze bijdrage te kunnen leveren? KiKa streeft naar 95% genezing van alle kinderen met kanker. Het zou toch fantastisch zijn als kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer is.”

Steun Daveny
Het streven van Daveny is minimaal 3500 euro op te halen voor KiKa. Steun je haar ook met een bijdrage? Dat kan via de volgende link:

https://www.runforkikamarathon.nl/daveny-de-groot-berlijn-2021

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden