SGP-Europarlementslid onder de indruk van bezoekerscentrum Open Doors in Ermelo

Links Bert-Jan Ruissen.
Foto: eigen foto

Het nieuwe bezoekerscentrum van Open Doors aan de Harderwijkerweg in Ermelo kreeg donderdag 2 september bezoek van Europarlementslid Bert-Jan Ruissen en zijn team aan medewerkers.

Dit bericht Kees Bos, voorlichter namens Bert-Jan Ruissen.

Indrukwekkend
“Heel mooi dat mensen worden geïnspireerd door het werk van Open Doors”, zei Bert-Jan Ruissen. “Het is indrukwekkend wat één man, Anne van der Bijl, allemaal teweeg heeft gebracht.”


Anne van der Bijl.

Bijbels smokkelen
Van der Bijl begon vanaf 1955 in een VW-kever om Bijbels te smokkelen naar communistische landen in Oost-Europa. Dat groeide uit tot een grote beweging: inmiddels zijn miljoenen Bijbels gesmokkeld naar landen waar christenen worden vervolgd. Ook nu wordt er nog gesmokkeld en op andere manieren hulp geboden.

Jassen met geheime zakken
Open Doors-directeur Maarten Dees en manager public affairs Wimco Ester toonden SGP-Europarlementslid Ruissen de attributen voor Bijbelsmokkel. Het centrum, dat in juni opende, heeft bijvoorbeeld de jassen met geheime zakken. Veel fragmenten tonen de gevaren die vrijwilligers doorstonden, zoals voor de spectaculaire levering van 1 miljoen Bijbels op een ponton aan China.

Zware straffen
Ruissen en zijn medewerkers waren onder de indruk van het centrum en het werk van Open Doors. De SGP’er strijdt in het Europees Parlement ook voor vrijheid van geloof. Zo vraagt hij de Europese Commissie om aandacht gediscrimineerde christenen in dit hindoe-nationalistische India. Ruissen sprak vorige week nog met de ambassadeur van Pakistan, waar christenen na de geringste beschuldiging al zware straffen kunnen krijgen.

Sterk staan
Ruissen werd in 2019 gekozen in het Europees Parlement. Hij is opvolger van Bas Belder en zorgt daar voor een christelijke stem in een verder vrij seculier parlement. “Als het gaat om dingen echt te veranderen, moeten we sterk staan. We zien aan Open Doors dat het kan: met veel hulp en doorzettingsvermogen kunnen we veel teweegbrengen.”

Tweede keer 
Het is al de tweede keer in ruim een week dat Ruissen Ermelo aandoet. Kort ervoor bracht hij een werkbezoek aan Duck-To, de enige eendenslachterij van Nederland. Daar besprak hij het nieuwe EU-landbouwbeleid. Voor dit beleid is Ruissen de enige Nederlandse onderhandelaar aan de kant van het Europees Parlement.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden