Nieuwe papieren krant voor Ermelo en Harderwijk: de Veluwse Courant

Jari van der Hoeve.
Foto: Maarten van de Biezen

Eind september verschijnt de eerste editie van de Veluwse Courant in Harderwijk en Ermelo. Een maandelijkse krant die huis aan huis wordt verspreid in beide gemeenten.

Dit maakt de redactie van de Veluwse Courant wereldkundig in een persbericht.

Focus op achtergrondverhalen
Jari van der Hoeve is verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van de krant, hij legt graag uit waarom de krant van start gaat in Harderwijk en Ermelo: “De Veluwse Courant is in Nunspeet en omgeving al jaren een begrip. Daar brengen we de krant inmiddels tweewekelijks uit. Uit reacties van ondernemers en inwoners van Ermelo en Harderwijk blijkt dat er ook in dit gebied behoefte is aan een lokale kwaliteitskrant met focus op achtergrondverhalen.”

Lezenswaardig
Het onderscheidende karakter van De Veluwse Courant ten opzichte van andere kranten ligt op redactioneel niveau. “Bij ons ligt de focus niet op het brengen van nieuws, daar zijn genoeg andere media mee bezig. Wij houden ons bezig met lezenswaardige achtergrondverhalen. Via vaste rubrieken vertellen we verhalen over mensen en hun hobby’s of werk. We krijgen in Nunspeet veel positieve reacties op verhalen in de rubriek ’24 uur met’ en ‘de passie van’.”

Leuk om te lezen
Ondanks het feit dat het initiatief bij ondernemers ligt zal het geen zakelijke krant worden. “We schrijven ook over ondernemers, maar dan gaan we in het artikel op zoek naar de persoon achter de ondernemer. Niet te commercieel, leuk om te lezen.”

Dikker en witter
De krant wordt niet gedrukt op standaard krantenpapier, maar op dikker en witter 52 grams papier. “We hopen dat we met deze maandelijkse krant echt iets moois op de mat kunnen leggen bij de inwoners van Ermelo en Harderwijk.”

  • De Veluwse Courant is bereikbaar via [email protected] voor vragen, adverteren of het insturen van persberichten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden