Woonzorgcentrum De Amaniet heeft nu een eigen bospad mét knuffelboom

‘Vroeger’ had de jeugd uit wijk Oost de tijd van hun leven op het crossveldje in een overgebleven stukje bos aan de Varenlaan. Vandaag, donderdag 22 juli, werd op deze locatie het bospad geopend door wethouder Wouter Vogelsang, voor de bewoners van woonzorgcentrum De Amaniet.

Met fotoserie door Grietje-Akke de Haas.

Eigen knuffelboom
En wat zullen ze een hoop plezier beleven aan het bospad, want het houdt zo veel meer in dan gewoon een ommetje door het bos. Het bospad nodigt dan ook uit om nog meer te beleven dan alleen een mooi stukje bos. Zo is het pad rolstoeltoegankelijk gemaakt, op plekken verfraaid met plantjes en andersoortig groen, heeft het een volière met vogeltjes gemaakt door de handwerkclub van De Amaniet, een minibieb, bankjes, een rolstoel-picknicktafel tot een heuse eigen knuffelboom.

‘Volvaria’
De bospadbeleving is een initiatief van de gemeente Ermelo en welzijnsmedewerkers Thirza en Evelien. Ook was er een prijsvraag uitgeschreven wie de meest toepasselijke naam kon bedenken voor het bospad. Het is ‘Volvaria’ geworden, de naam van een paddenstoel die zo goed past bij de rest van de straten/lanen in de paddenstoelenbuurt.

Eerbetoon aan Jaap Pos
De drie dochters van de inmiddels overleden Jaap Pos die ooit de naam heeft bedacht voor het in de buurt gelegen Sportcentrum de Triade, waren aanwezig bij de onthulling van de naam. Twee van hen hadden met de naam ‘Volvaria’ meegedaan aan de prijsvraag als eerbetoon aan hun vader. “Onze ouders hebben 55 jaar aan de Amanietlaan gewoond. Mijn vader vond indertijd ‘Volvaria’ een mooie naam; dat werd het echter niet. Achteraf gezien past de naam misschien nog wel beter bij het bospad. Want dat hebben we geleerd van onze ouders; de liefde voor de natuur. Daarom dragen we de naam op aan onze vader.”

Zangeres Jazzy Witkamp
De opening van het bospad werd verder feestelijk gevierd met een hapje en een drankje én zangeres Jazzy Witkamp, die de bewoners en gasten trakteerde op geweldig leuke meezingers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen