Ga je mee vleermuizen zoeken rond Kasteel Groot Horloo in Ermelo?

Foto: Local Nature Guide

Altijd al benieuwd naar wat er ’s nachts rondfladdert? Vanaf zaterdag 3 juli om 21:30 uur kun je samen met ervaren natuurgids Mischa van der Hout de wondere wereld der vleermuizen ontdekken.

Dit bericht Local Nature Guide.

Gewapend
Tijdens deze 2 uur durende excursie vertelt Mischa enthousiast over alles dat met vleermuizen te maken heeft. “Er gaan allemaal verhalen over vleermuizen rond, maar welke zijn nou echt waar? Gewapend met een batdetector, een apparaat wat vleermuizengeluiden voor ons hoorbaar maakt, gaan we op zoek naar deze mysterieuze dieren”, vertelt Mischa. “Ik neem jullie mee in de wereld van vleermuizen en vertel alles over hun levenswijze, hun voedsel, het gedrag, waar ze verblijven en waar ze precies jagen. De afgelopen twee maanden was de paartijd van veel vleermuizen en nu zijn ze zich aan het klaarmaken voor hun ‘winterslaap’. Maar daarvoor stoppen ze zich nu eerst vol met voedsel en daarom zijn ze erg actief.”

Op de gekste plekken
Sinds 2007 is Mischa al door het hele land werkzaam als ecoloog. Hij komt op de gekste plekken in het stedelijk gebied, buitengebieden en in natuurgebieden in Nederland. “In onze directe omgeving gebeurt veel meer dan de meeste mensen denken. Er leeft van alles, gebeurt van alles, er is van alles waar ze geen weet van hebben. Helaas maakt onbekend ook onbemind en lijken mensen vervreemd van de natuur. Ik neem jullie graag mee in de wereld van vleermuizen, amfibieën en kleine zoogdieren zoals muizen, wezels en misschien wel steenmarters.”, zegt Mischa enthousiast.

Meerdere vleermuizentochten
De activiteit vindt plaats vanaf de parkeerplaats bij de kruising Horloseweg-Groot Horloo. (nabij Kasteel Groot Horloo) Op zaterdag 3 juli verzamelt de groep om 21.30 uur. Deelname kost 15 euro per persoon. In juli, augustus en september worden meerdere activiteiten georganiseerd. Boeken kan via het nieuwe online platform Local Nature Guide

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen