Het mag weer, dus: Cultureel feest voor kinderen en jongeren met een beperking

Foto: Stichting Twinkel

Het is inmiddels al twee jaar geleden dat Cultuurkust en Stichting Twinkel elkaar voor het eerst spraken. Het plan was er al snel; een leuke muziekactiviteit voor kinderen en jongeren met een meervoudige handicap. Na een vliegende start in september 2020 stopte het project door het opnieuw oplaaien van covid-19.

Dit bericht Stichting Twinkel.

Twinkelfeest
Maar nu gaat het beter en starten na de zomer niet één, maar vermoedelijk twee activiteiten vanuit de samenwerking; Twinkel Muziek en Twinkel Dans. En dat gaat gevierd worden met een Twinkelfeest.

10 juli en 2 oktober
Het feest op zaterdag 10 juli met dans, muziek, theater en een heleboel gezelligheid is bedoeld voor kinderen en jongeren met een meervoudige- of verstandelijke beperking en hun gezin. Bij de Roef/Rietmeen in Harderwijk duurt het feest van tien tot twaalf uur. Het is de aftrap van de vele activiteiten die na de zomer gaan beginnen. Op 25 september start Twinkel Muziek met muziek op schoot docent Marjanne Kampen en de week erop op 2 oktober start Twinkel Dans, waarvoor Cultuurkust momenteel opzoek is naar een docent.

Over Stichting Twinkel
In december 2019 is de stichting opgericht. Stichting Twinkel staat voor ouders van kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. We willen dat kinderen met een beperking deel kunnen nemen aan activiteiten die door verschillende organisaties worden gerealiseerd. Het gebeurt nu nog te vaak dat er voor deze kinderen geen faciliteiten zijn, zodat ze noodgedwongen altijd aan de kant staan. De burgerlijke gemeente is zich onvoldoende bewust van de hulpvraag van deze kinderen. De stichting wil participeren in besprekingen bij gemeenten als er wordt nagedacht over sporthallen/zwembaden/ speeltuinen. Via de verbindingsmakelaar jeugd worden zij hierbij betrokken.

Over Cultuurkust
Stichting Cultuurkust, gevestigd in het Klooster in Harderwijk, zet cultuur sinds enkele jaren ook in binnen het Sociale Domein. Naast de cursussen en projecten in het onderwijs brengen zij kunst en cultuur naar doelgroepen die er anders niet mee in aanraking komen. Zij hopen met deze projecten het plezier voor de verschillende kunstdisciplines aan te wakkeren en de deelnemers een succeservaring te bezorgen die de aandacht legt op dat wat wel kan.

Opgeven
Kent u kinderen of jongeren met een beperking of heeft u zelf een kind met een meervoudige of verstandelijke beperking en wil je hem of haar (met gezin) opgeven voor het Twinkelfeest of meer informatie over Twinkel Muziek of Dans. Neem dan contact op met de stichting via: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden