Stichting Schapedrift Ermelo reikt 1e Gouden Schaap uit aan Geesje Eleveld

Geesje Eleveld en Hugo Koole.
Geesje Eleveld en Hugo Koole.
Foto: Stichting Schapedrift Ermelo

De jaarlijkse uitreiking van Het Gouden Schaap, een oorkonde en een bronzen beeldje, is een nieuw initiatief van de Stichting Schapedrift. Hiermee wil de stichting, die de schaapskooi en -kudde van Ermelo onderhoudt, een relatie, (vrijwillige) medewerker of vriend eren vanwege de bijzondere inzet of verdienste.

Dit bericht Stichting Schapedrift.

De eerste voor Geesje Eleveld
Vrijdagavond 16 april werd het Gouden Schaap voor de eerste keer uitgereikt aan coördinator Geesje Eleveld, die eind februari met pensioen is gegaan. Tijdens een, vanwege corona- bescheiden afscheidsbijeenkomst, werd Eleveld in het zonnetje gezet en kreeg ze het in brons gegoten beeldje overhandigd door voorzitter Hugo Koole.

Verdiend
Het bestuur was van mening dat Eleveld deze erkenning heeft verdiend vanwege haar positieve inzet en bijdrage, waardoor de schaapskooi en bezoekerscentrum zijn uitgegroeid tot een plek op de Ermelosche Heide met een cultuur-historische uitstraling.

Verrast
De scheidende coördinator was blij verrast met de toekenning en beschouwt het als een grote eer. In haar afscheidswoord zei ze het jarenlange coördinatorschap vanaf 2012 met veel plezier gedaan te hebben. De unieke locatie op de Ermelosche Heide en de combinatie van een authentieke schaapskooi en kudde Veluwse heideschapen met een bezoekerscentrum en vele activiteiten, spelen een belangrijke rol in het succes. Maar bovenal is het succes te danken aan de grote inzet van ruim honderd vrijwilligers die zorgen voor het onderhoud, openstelling en activiteiten.

  • Stichting Schapedrift is voornemens om het Gouden Schaap elk jaar op een relatiedag voor vrijwilligers en sponsoren uit te reiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen