Column Henny Kreeft: ‘Vastgelegde gegevens in dossier en dan hoofdpijn’

Foto: pixaby.com

Column Henny Kreeft: ‘Vastgelegde gegevens in dossier en dan hoofdpijn’.

Ik weet niet of u vaak last heeft van hoofdpijn, ik gelukkig niet zo vaak (afkloppen), maar de gemeente Ermelo lijkt het wel te hebben. Er zijn zelfs hoofdpijndossiers, zo worden ze ook echt genoemd, en daar gaat men nu aan werken. Men heeft de inwoners van Ermelo laten kiezen welke dossiers behandeld moeten gaan worden en uit die keuze zijn drie dossiers aangewezen, Bar Twinns, eendenslachterij Tomassen Duck-To en Pallet- en Timmerfabriek Ten Hove.

Mooi toch, dat de inwoners richting kunnen geven aan de behandeling van bepaalde zaken in hun gemeente. Dat zou vaker moeten gebeuren. Maar ik voelde iets triggy, iets van een rilling over mijn rug, toen ik de volgende zin in de lokale media las. René Arts, voorzitter van de Commissie – in andere artikelen wordt hij één van de twee woordvoerders genoemd, maar ja, what’s in a name – gaf dus aan dat het niet zo is, dat de meeste stemmen gelden.

Hoe kan dat nu weer? In hetzelfde artikel staat gemeld dat de burgerpeiling ingesteld werd door de gemeente om te weten welke hoofdpijndossiers onderzocht moeten worden. En nu zegt de voorzitter van de Commissie, dat de Commissie Hoofdpijndossiers zelf al voorkeur had voor deze drie dossiers. Yeah right.

Maar het gaat nog verder en het wordt nog spannender, nog mooier. De heer Arts heeft aan de verslaggever van De Stentor ook laten weten, dat als de burgers hadden gekozen voor andere onderwerpen, dat er een heroverweging zou moeten komen. Een heroverweging, meneer Arts? Hoe mag ik die opmerking lezen? Betekent dat de onderwerpen van de Commissie op dat moment niet door zouden gaan en dus dat de uitslag van de burgerpeiling gewoon door zou gaan? Of bedoelt u dat de uitslag van de burgerpeiling ‘meegenomen’ zou worden in de uitslag, maar dat toch uiteindelijk de Commissie Hoofdpijndossiers zou zeggen wat er zou gebeuren?

Eerlijk gezegd krijg ik van dit soort zaken hoofdpijn. Snapt de Commissie dat ook? Maar het kan nog erger en dat was de laatste zin van de voorzitter van de Commissie als hij zegt “ … Maar het publiek vindt hetzelfde als wij … “

Wow, dat is – gevoelsmatig – op het randje. Men kan die zin op twee verschillende manieren lezen en daar is er één van, die niet zo best is, als die gezegd wordt. Zeker niet door een voorzitter van de Commissie Hoofdpijndossiers die aan de inwoners vraagt om aan te geven welke dossiers behandeld moeten worden.

We gaan er maar van uit, dat meneer Arts hier bedoelde dat gelukkig maar dat het publiek hetzelfde vond als de Commissie, en dat er niet een discussie hoeft te komen over het feit als het anders was geweest.

En nu maar wachten op de uitslag van de behandeling van deze drie dossiers, met in het achterhoofd de woorden van Hans Janssen van de werkgroep Bezorgde Burgers Ermelo, dat de andere dossiers later in het jaar ook behandeld gaan worden.

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen