Prins Willem Alexanderschool Ermelo creatief met houden van Vastenactie in coronatijd

Met was opvouwen geld verdienen voor het goede doel.
Foto: eigen foto (bewerkt)

De Prins Willem Alexanderschool aan de Pretoriusstraat in Ermelo houdt haar jaarlijkse Vastenactie. In coronatijd is geld inzamelen voor Stichting Houses4Nepal  een stuk lastiger. De schoolkinderen kunnen immers niet langs de deuren om geld te verdienen met klusjes doen. Daarnaast kan ook de jaarlijkse rommelmarkt op het schoolplein niet doorgaan. Gelukkig werden er creatieve oplossingen bedacht.

Was opvouwen
Zo doen kinderen klusjes thuis om geld te verdienen, zoals de was opvouwen, tot een online Bingo georganiseerd waarbij de prijzen worden gesponsord door de gemeente Ermelo en diverse lokale ondernemers.

Groot prijzenpakket
Het prijzenpakket is groot. Maar liefst 2 hoofdprijzen: een spelletjespakket voor binnen en één voor buiten te waarde van €75 per set! Verder zijn er prijzen voor jong en oud, zowel voor de ouders als kinderen. Zoals een Adidas pakket, abonnement op de Kanovijver, paasdecoratie, tafelgrill, boeken voor ouders en kinderen, parfum voor ouders en kinderen, een gourmetschotel voor 4, cadeaubon voor sportwinkel en schoonheidssalon, brownies en bonbons, duikset, speakers, powerbank, diabolo en beachball, m&m spel, bakset met kookboek en divers ander speelgoed.

Lokale ondernemers
Deze leuke, mooie én lekkere prijzen beschikbaar zijn gesteld door; Intersport, DA Ermelo, De Ontmoeting, Kaneel&Kruimels, de Kanovijver, Historiek, Het Houthuisje, Salon Mo-unique, Blij van bewegen, Accountskantoor Prüst van Wifferen en Expert Ermelo, Orange Talent, De Vermakertjes, Content Coalitie en Stichting Houses4Nepal.

Producten uit Nepal
Daarnaast verkoopt Stichting Houses4Nepal mooie handgemaakte vilten producten uit Nepal. Er zijn sleutelhangers, broches, deurhangers, knuffels, paasdecoratie en nog veel meer! Neem voor het assortiment een kijkje op de Facebookpagina van Stichting Houses4Nepal Verder is op de Prins Willem Alexanderschool en etalage gemaakt waar men een deel van het assortiment in het echt kan bekijken.

Over Stichting Houses4Nepal
Vorig jaar is Stichting Houses4Nepal gestart met een project op een schooltje in een dorp in het Oosten van Nepal, vlak bij de Indiase grens. De naam van de school is: Sri Laxmi Pre-school. In het dorp wonen 80 kinderen waarvan 30 tot 40 kinderen onregelmatig naar school gaan. Ouders laten hun kinderen uit noodzaak meewerken op het land of worden op pad gestuurd om te bedelen.

Het belangrijkste probleem is dat de kinderen honger hebben op school. Ze krijgen geen ontbijt en geen eten mee naar school. Hierdoor krijgen zij hun eerste maaltijd pas na schooltijd. Door de honger zijn de kinderen niet alert en vallen in slaap. Op school is weinig les- of speelmateriaal. In de winter is de school veel te koud en in de zomer is het veel te warm.

De komende 3 jaar steunt Houses4Nepal deze school. Samen met de Nepalese stichting Food For Life – Nepal zal een gaarkeuken worden opgezet om de kinderen één gezonde maaltijd per dag te geven. Hierdoor hopen wij ook dat meer ouders zullen kiezen hun kinderen naar school te sturen. Verder willen we de school aantrekkelijker maken met nieuw speel- en lesmateriaal, het opknappen van het gebouw, terrein en sanitaire voorzieningen. Goed onderwijs is de eerste stap naar een betere toekomst!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden