CDJA Ermelo praat met jongeren over stemmen én eten pizza

Foto: CDJA Ermelo

De eerste keer naar de stembus, dat is voor veel jongeren spannend! Het CDJA Ermelo heeft om die reden een avond georganiseerd met als naam ‘Pizza & Politics’.

Dit bericht CDJA Ermelo.

Volt en Jong
Deze vond vrijdag 12 maart plaats en had als doel om jongeren die vragen hebben over de verkiezingen de gelegenheid te geven om met elkaar in gesprek te gaan. Voorzitter Jander de Blauw vertelt: “In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten kwam niet alleen het CDA aan bod. Sterker nog, veel jongeren hadden vragen over Volt en Jong. Om die reden hebben we langer stilgestaan bij hun verkiezingsprogramma’s”.

Pizza van lokale ondernemer
Voorafgaand aan de avond konden jongeren aangeven welke pizza ze lekker vonden en die werd door een lokale ondernemer naar hun adres gebracht. Nagenoeg iedereen had de pizza op dezelfde tijd binnen en tijdens het eten konden alle vragen worden gesteld. De onderwerpen varieerden van de corona en de economie tot Europa en Cybersecurity.

Afterparty
Iedereen was voornemens om te gaan stemmen, al twijfelden de meesten nog wel tussen meerdere partijen. Bestuurslid Robert Huurnink: “Het is goed om te zien dat jongeren van plan zijn om te gaan stemmen. De avond werd erg gewaardeerd en spontaan ontstond het idee om ook na de verkiezingen door te praten, om te kijken naar de verkiezingsuitslag en de formatie. Deze avond, Afterparty & Politics, zal worden gehouden op vrijdag 26 maart om 19.30 uur”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden