Plannen om de tuin meer te vergroenen? Vraag subsidie aan!

Foto: Veluwe Duurzaam

Wil je graag een boom planten in je tuin? Of denk je na over het opvangen van regenwater? Goed nieuws! Sinds 1 2021 maart kan elk Noord-Veluws huishouden subsidie aanvragen voor zijn tuin. De stimuleringsregeling loopt meerdere jaren door.

Dit bericht Veluwe Duurzaam die in opdracht van 7 regiogemeenten informeert en adviseert op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. 

Droogte, hitte en hoosbuien
Met deze subsidie kunnen zij één of meerdere maatregelen nemen om de tuin meer te vergroenen en zo beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien. Deze zogeheten ‘stimuleringsregeling’ is een initiatief van de Noord-Veluwse gemeenten in samenwerking met waterschap Vallei en Veluwe en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Mogelijkheden
Subsidie aanvragen kan voor het afkoppelen van regenwater, het aanbrengen van een groendak, weghalen van bestrating, een boom planten, het opnieuw gebruiken van regenwater (denk aan een watertank voor het toilet) en het aanbrengen van een regenvoorziening (zoals een regenton). De maatregelen kunnen inwoners zelf uitvoeren, maar ze kunnen het ook laten uitvoeren door een hoveniersbedrijf.

Subsidie aanvragen
De subsidie is aan te vragen voor inwoners uit de zeven regiogemeenten: Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. De subsidie kan worden aangevraagd via de website van Veluwe Duurzaam. Inwoners kunnen eerst een online aanvraag indienen. Deze moet eerst worden beoordeeld, zodat de aanvrager weet of er nog voldoende subsidie beschikbaar is voor zijn plannen. Op 7 april (19.30 uur) kunnen inwoners ook een webinar volgen over de subsidieregeling.

Informatie
Alle informatie over de maatregelen, voorwaarden en webinar is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden