‘Watt kun je doen?!’-actie scoort al meer dan 7000 aangevraagde gratis bespaarsets

Foto: Veluwe Duurzaam

Al meer dan 7000 huishoudens hebben een bespaarset van de regionale ‘Watt kun je doen?!’-actie aangevraagd. Van 15 februari tot 28 maart kunnen inwoners gratis een bespaarset aanvragen met een ledlamp, stand-by-stop en een bespaarladder.

Dit bericht Veluwe Duurzaam.

Bezoek aan inpaklocatie
De actie is een initiatief van de zeven regiogemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Tijdens de actie wordt samengewerkt met sociale ondernemingen. Wethouder Arjan Klein van de gemeente Elburg bezocht namens de regio op dinsdag 9 maart de inpaklocatie van de actie: Careander ’t Trefpunt in ’t Harde.

Verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand
Bij werk- en leercentrum Careander ‘t Trefpunt werken cliënten van Careander, een zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand ondersteunt. Inmiddels hebben de cliënten samen met hun begeleiders al meer dan 2000 bespaarsets ingepakt. Gresbo Post (een postbedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt) bezorgt de pakketjes vervolgens aan huis.

Op zijn eigen manier
Begeleider Jolanda Wijnhoud van Careander vertelt dat ze blij zijn met de inpakopdracht van Veluwe Duurzaam en de gemeenten. “We pakken vaker in voor bedrijven en organisaties, maar niet eerder met zo’n grote omvang. Daarom werken we nu met alle cliënten aan deze opdracht. Dat is leuk en efficiënt. De één vouwt doosjes, een ander plakt stickers en weer een ander vult de doosjes met de spullen. Zo kan iedereen op zijn eigen manier z’n steentje bijdragen aan deze opdracht.”

Trots op eigen werk
Wethouder Arjan Klein (gemeente Elburg) kreeg tijdens zijn bezoek aan Careander zelf ook een bespaarset mee naar huis. “Het leuke aan deze bespaaractie is dat iedereen hieraan mee kan doen. Het laat zien dat je met kleine maatregelen zoals een ledlamp en een stand-by-stop al energie kunt besparen. Ook de samenwerking met Careander vindt de wethouder mooi. “Ik vind het mooi dat de bespaarsets in de eigen regio bij een organisatie als Careander worden ingepakt. Je merkt dat de cliënten hier trots zijn op hun eigen werk. Je creëert zo twee keer winst: zowel duurzame als maatschappelijke winst. Dat is toch gaaf?”

Aanvragen
Inwoners van de zeven regiogemeenten (Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem) kunnen via de website www.veluweduurzaam.nl/wattkunjijdoen gratis de bespaarset met ledlamp, stand-by-stop en bespaarladder aanvragen. De sets worden kosteloos verzonden. Voor deze actie geldt: op = op en maximaal één bespaarset per adres.

Over Veluwe Duurzaam
Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners terecht kunnen voor onafhankelijk advies en informatie over verduurzaming van huis en omgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden