Stichting Schapedrift Ermelo moet voor de 2e keer lammetjesdag annuleren

Foto: archief

In verband met het coronavirus gaat de geplande lammetjesdag op zaterdag 27 maart bij schaapskooi Ermelo, NIET door. Dit laat Stichting Schapedrift weten.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat de maatregelen om het coronavirus eronder te krijgen, de jaarlijks gehouden lammetjesdag ‘dwarszitten’. Ook vorig jaar toen de lammetjesdag op zaterdag 28 maart zou plaatsvinden, kon deze niet doorgaan.

Mooie gezonde kudde
“Gelukkig”, vertelt Stichting Schapedrift, “lijken de lammetjes en hun moeders zich niets aan te trekken van de pandemie. Zij dartelen, springen, bokken en blaten er op los. Binnenkort kunnen ze als een mooie gezonde kudde de hei weer op om hun taak als ecologische grasmaaiers te verrichten. Laat de lente maar beginnen!”

169 witte wollige wondertjes
Op 3 februari zag het eerste lammetje van de Schapedrift-kudde het levenslicht. Met behulp van vele toegewijde vrijwilligers zijn de herders er in geslaagd om 139 schapen te begeleiden bij de bevalling van 169 witte wollige wondertjes. Er zijn 86 ooilammeren en 83 ramlammeren geboren. Daarbij zaten 30 tweelingen. Bijzonder is het zwarte ramlam van het zwarte schaap en nog specialer is het zwarte ooilam uit een witte moeder. Op drie maart werd de laatste tweeling geboren.

Welkom
Het bezoekerscentrum en het terrein bij de schaapskooi blijft geopend, tenzij de regelgeving omtrent het coronavirus worden aangescherpt. De lammetjes en schapen staan in de schaapskooi en rennen ook dagelijks in het weiland rond. Bezoekers zijn welkom om te komen kijken. Kijk voor de laatste berichten op www.schapedrift.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen