Eindexamenkandidaten Chr. College Groevenbeek exposeren in virtueel museum

Foto: Chr. College Groevenbeek

De coronatijd belemmert de creativiteit van jongeren niet. Ook niet die van de leerlingen van havo-5 en vwo-6 van Christelijk College Groevenbeek die dit schooljaar examen moeten doen in het vak beeldende vorming. Zij hebben ondanks alle beperkingen hun creativiteit kunnen omzetten in een prachtig eindexamenwerkstuk.

Dit bericht pr & communicatie van Christelijk College Groevenbeek.

Normaal gesproken…
De leerlingen maakten gebruik van uiteenlopende technieken tot en met ‘video-kunst’. Normaal gesproken wordt het eindexamen altijd afgesloten met een gezellige expositie in de school waarvoor familie, vrienden, leerlingen en medewerkers worden uitgenodigd. Het publiek kan de werken dan bewonderen en in gesprek gaan met de ‘kunstenaars in spe’ en de vakdocenten die hen begeleid hebben.

Creatieve oplossing bedacht
Door de corona-maatregelen is dit helaas niet mogelijk, maar de docenten Ewa Maziarz en Alide van Beek hebben een creatieve oplossing bedacht om de leerlingen toch in de gelegenheid te stellen hun werk te exposeren. Er is een virtueel museum ingericht waarin de werken aan de muur hangen inclusief een pasfoto van de leerling en een korte beschrijving van het werk. Het thema waar de leerlingen dit jaar mee aan de slag moesten was ‘Bevrijding’. Vrijheid heeft te maken met vluchten uit de realiteit, doorbreken van kaders, ontdekken van je identiteit en verlangen naar….

Geniet!
Door te klikken op de link >> Bevrijding expositie – 3D virtual exhibition by Christelijk College Groevenbeek | art.spaces | KUNSTMATRIX stapt u het virtueel museum in om in alle vrijheid van de kunst te genieten!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden