Veluwe Duurzaam zoekt extra energiecoaches

Foto: Veluwe Duurzaam

Een passie voor duurzaamheid en energiebesparing? Veluwe Duurzaam zoekt inwoners uit de regio Noord-Veluwe die hun buurtgenoten willen helpen met energie besparen en aan de slag willen als vrijwillige energiecoach.

Dit bericht Veluwe Duurzaam.

Informatieavond
Op maandag 29 maart organiseert Veluwe Duurzaam een informatieavond voor energiecoaches. Tijdens de avond is er de gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet. Een energiecoach geeft nét even dat steuntje in de rug om verder te komen. Hij of zij helpt bijvoorbeeld bij het invullen van een subsidieaanvraag, legt uit wat er in die moeilijk opgestelde offerte staat of geeft praktische tips om energie te besparen.

Extra energiecoaches nodig
Er is al een bestaande poule van 25 energiecoaches in de regio Noord-Veluwe. Vanwege de grote aanvraag van coachgesprekken is er behoefte om de poule uit te breiden. Met name binnen de gemeente Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten worden extra coaches gevraagd.

Training
Op maandag 29 maart is er een informatiebijeenkomst voor (aanstaande) energiecoaches. Afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment vindt de bijeenkomst online of op locatie plaats. Tijdens de informatiebijeenkomst is er gelegenheid om kennis te maken en geeft Veluwe Duurzaam informatie wat een coach doet. Na de bijeenkomst kunnen de (aanstaande) energiecoaches zich aanmelden voor de training. Deze training bestaat uit 5 trainingsavonden in april en mei (op de donderdagavond).

Vrijwilligersbijdrage
Een energiecoach houdt 2 tot 4 coachgesprekken per maand bij inwoners aan huis. Een aantal keer per jaar zijn er ook terugkomavonden bij Veluwe Duurzaam om kennis en ervaringen te delen met andere coaches. De energiecoaches ontvangen een vrijwilligersbijdrage voor hun inzet.

Aanmelden
Iedereen die zin heeft om aan de slag te gaan als energiecoach, kan zich tot en met 17 maart aanmelden voor de informatieavond. Dit kan via: www.veluweduurzaam.nl/advies/energiecoach Als er te veel aanmeldingen zijn voor de opleiding voor energiecoaches selecteert Veluwe Duurzaam kandidaten op woonplaats en kijkt waar de meeste behoefte is aan extra coaches.

Over Veluwe Duurzaam
Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam werkt in opdracht voor de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden