Thuiswonende ouderen in Ermelo verrast met plantenbakje

Foto: eigen foto

Praktijkverpleegkundige Hannie Olthuis en Dick te Brake van het CDA Ermelo hebben de handen ineengeslagen om thuiswonende ouderen een hart onder de riem te steken.

Dit bericht Dick te Brake.

Over het hoofd gezien
Te Brake licht toe: “Veel ouderen die in woon- of zorgcentra wonen ontvangen kaarten of leuke presentjes vanuit verschillende initiatieven, maar thuiswonende ouderen worden vaak over het hoofd gezien. Als gevolg van corona en de maatregelen is het lastiger om bezoek te ontvangen.”

360 plantenbakjes
Om die reden hebben Hannie Olthuis en Dick te Brake het initiatief genomen om 360 plantenbakjes te bezorgen bij thuiswonende ouderen die in deze tijd minder bezoek krijgen. In samenwerking met wijkverpleegkundigen en de praktijkondersteuners van de plaatselijke huisartsen in Ermelo worden de bloembakjes thuisbezorgd. Samen met Stoffel Willem Verploeg van het bestuur van CDA Ermelo, heeft Florado de bloemen verzorgd.

Sponsoring
Deze bloemen zijn voor een deel gesponsord door Florado en deels door het Diaconaal Platform waarin de Ermelose kerken samenwerken; de Gereformeerde Gemeente, Rooms Katholieke Geloofsgemeenschap, Christelijke Gereformeerde Kerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Gereformeerde Kerk en de Nederlands Hervormde Kerk. Stoffel Willem Verploeg heeft er zorg voor gedragen, samen met de leerlingen van de Goede Herderschool uit Horst, om bij elk bloembakje een prachtige tekening te maken.

Oog blijven houden voor elkaar
Hannie Olthuis: “Het is goed om in deze tijd naar elkaar te blijven omzien. Denk in deze dagen goed om uw buurman of buurvrouw of dat familielid dat minder mensen ziet.” Dick te Brake vult aan: “Prachtig om te zien dat zoveel partijen samenwerken om 360 ouderen een hart onder de riem te steken. Zeker in deze tijd is het belangrijk om oog te blijven houden voor elkaar.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden