Hartverwarmende maaltijdactie bereid door lokale chefs

Mevrouw Beljaars met een woonbegeleidster.
Foto: Communicatie Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds, Bartiméus Ermelo en Boerenhart hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere actie: bezorgmaaltijden voor de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus, bereid door lokale chefs met lokale producten van de Veluwe. Want Corona heeft met name de zorg en horeca hard getroffen.

Dit laat het Bartiméus Fonds weten in een persbericht.

Enorm zware tijd
“Bewoners, zorgmedewerkers en horecaondernemers hebben een enorm zware tijd achter de rug”, vertelt Joeke van der Mei van het Bartiméus Fonds. “Langzaamaan lijkt daar door de komst van het coronavaccin verandering in te komen, maar zij verdienen in deze onzekere tijd nog steeds een hart onder de riem. Met onze actie kunnen de woonbegeleiders een paar keer per maand een maaltijd op hun groep laten bezorgen. Zo genieten de bewoners van heerlijke maaltijden, hebben de zorgmedewerkers iets minder werkdruk én krijgen lokale ondernemers een steuntje in de rug. We willen de actie mogelijk maken zolang de lockdown duurt.”

Blij en dankbaar
Mevrouw Beljaars woont in het Henriette van Heemstra Huis bij Bartiméus in Ermelo. Zij geniet van de maaltijden aan huis: “Het eten van de chefs is meer dan prima. Ik heb geen enkele klacht en ben blij en dankbaar dat er zo goed voor ons gezorgd wordt.” Teamleider Nathalie vult aan: “De maaltijden worden inderdaad enthousiast ontvangen door onze bewoners. Het smaakt allemaal heerlijk, laten ze weten. En ook de woonbegeleiders voelen zich gesteund. Zij proberen deze nare coronatijd voor de bewoners zo draaglijk mogelijk te maken. Samen genieten van een restaurantmaaltijd helpt daar echt bij. En doordat de zorgmedewerkers een keer niet hoeven te koken, houden ze ook tijd over om bijvoorbeeld met een bewoner te gaan wandelen.”

Met steun van donateurs
“We kunnen de maaltijden mogelijk maken dankzij de steun van onze donateurs”, licht Joeke van der Mei toe. “We zijn heel blij met alle ruimhartige donaties. Maar extra giften zijn welkom. Deze helpen ons om de actie vol te houden zolang de coronamaatregelen duren.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden