0341sneltest, scholen en gemeente Ermelo slaan handen ineen zodat scholen open kunnen blijven

Foto: 0341sneltest

Bovenschools bestuur VPCO, de gemeente Ermelo en 0341sneltest slaan samen de handen ineen. Maandag 8 februari is het zo ver. De scholen mogen weer open. Een mooi moment, maar ook een spannend moment. Hoe gaat het lopen? Wat gaat er gebeuren?

Dit bericht Erwin van den Berg initiatiefnemer van 0341sneltest.nl

5 in plaats van 10
De overheid heeft besloten dat als kinderen positief blijken, dat de hele klas dan 10 dagen in quarantaine moet. Maar als na 5 dagen middels een negatieve sneltest blijkt dat kinderen geen corona hebben, mogen ze direct weer naar school.

Doorgaan 
Om te zorgen dat het onderwijs zo veel mogelijk kan doorgaan en de scholen zoveel mogelijk worden ontzorgd hebben de basisscholen, de gemeente en 0341sneltest de handen ineen geslagen.

Maatwerk
Henk Norder, voorzitter van bovenschools bestuur VPCO, Wethouder Hans de Haan en Wouter van der Haar en Erwin van den Berg van 0341sneltest hebben elkaar gevonden in een maatwerk oplossing voor de basisscholen.

Apeldoorn te ver weg
Wethouder Hans de Haan: “Het is geweldig hoe we hierin elkaar kunnen helpen. Wij hebben er alle belang bij dat de scholen open gaan en open blijven. Als gemeente dragen we daar graag aan bij. Er is 1 sneltest locatie in Apeldoorn vanuit de GGD. Dat is voor ons ver weg en het is nog maar de vraag hoe snel we daar terecht kunnen. Met 0341sneltest hebben we een betrouwbare partner die vlakbij is en de scholen snel kan helpen”.

Vanaf maandag 8 februari is er een speciaal steunpakket. Dit steunpakket bestaat uit 3 niveaus:

  • 1. Leerkrachten kunnen op individueel niveau zich laten sneltesten tegen een sterk gereduceerd tarief. Hiervoor organiseert 0341sneltest speciale aangepaste openingstijden. Leerkrachten kunnen al vroeg, voordat school begint terecht, of na schooltijd.
  • 2. Het volledige schoolpersoneel kan zich indien gewenst in één keer laten testen. Op school of op de sneltest locatie van 0341sneltest.
  • 3. Mocht het nodig zijn dat een hele klas moet worden getest? Dan kan dit ook. Uiteraard alleen met toestemming van ouders.

Voor alle basisscholen in de regio
0341sneltest biedt een sterk gereduceerd tarief uitsluitend voor deze scholen. Het bovenschools bestuur en de gemeente doen ook een bijdrage om te zorgen dat zoveel mogelijk leerkrachten en kinderen tijdig getest kunnen worden. Uiteraard in overleg en afstemming met ouders.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden