Carrie ten Napel adopteert eerste lammetje bij schaapskudde Ermelo

Het eerste lammetje bij de schaapskudde Ermelo is geboren op woensdag 3 februari. Moeder en zoon maken het erg goed. Carrie te Napel uit Ermelo, sportjournaliste en presentatrice, adopteerde het rammetje. Ze noemt hem Max omdat ze werkzaam is bij Omroep MAX. Bovendien vindt Carrie korte en krachtige namen erg mooi. Zo heten haar kinderen Pim (5) en Lotte (3). 

Met fotoserie door Grietje-Akke de Haas.

In de bak
Natuurlijk had Carrie haar kinderen meegenomen naar de schaapskooi om vandaag, donderdag 4 februari, kennis te maken met hun nieuwe aanwinst. Sportief als ze is was ze op de bakfiets gekomen met de 2 kids in de bak.

Erg goed
Geen beschuit met muisjes, maar een flink stuk gebak stond de familie ten Napel te wachten. Carrie was erg benieuwd hoe de geboorte van het eerste lammetje in 2021 was gegaan. Het bleek zo vertelde schaapsherderin Marion Derks erg goed te zijn verlopen. “Het was de eerste keer dat de ooi heeft gelammerd, en ze doet het heel erg goed met Max.”

180 lammetjes
De teller van het aantal geboren lammetjes stond rond het middaguur op 5. Van een geboortegolf is op dit moment nog geen sprake. Marion: “Het is nu nog te overzien. Rond 12 februari verwachten we de echte hausse, als je terugtelt naar het moment dat de rammen bij de ooien zijn geweest.” Marion schat dat de schaapskudde straks 180 lammetjes rijk is.

Camerabeelden
Om de coronamaatregelen is de schaapskooi niet toegankelijk. Om bezoekers toch gelegenheid te geven de lammetjes te bewonderen wordt er vanaf zaterdag 6 februari een camera geplaatst in de schaapskooi. Bij het toegangshek kunnen de camerabeelden worden gevolgd op een groot scherm die onder een overkapping van tentzeil komt te staan.

Adopteer een lammetje
Iedereen die dat wil kan ook een lammetje adopteren! Voor alle informatie: www.schapedrift.nl Adoptie van een lammetje kost € 20,00. Als dank voor de adoptie krijg je een knuffeltje en een kleurplaat en je mag een naam verzinnen voor een lammetje. Exclusief voor adoptieouders is er een fotomoment bij de lammetjes in de schaapskooi; de uitnodiging hiervoor ontvang je per e-mail. Met jouw (symbolische) adoptiebijdrage help je mee aan het behoud van de schaapskudde van Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen