Column: ‘De verkiezingen komen er aan’

Foto: Archief

Column: ‘De verkiezingen komen er aan’

Het is nog wel even – zoiets van zes weken, en ná de volgende persconferentie van de heren Rutte en De Jonge – maar de verkiezingen komen er aan. Jippie, we mogen weer meepraten over wat er met onze toekomst gaat gebeuren. En dus kunnen we artikelen vinden over de politiek, zeker natuurlijk in de lokale media. En dit zijn nu net de artikelen die we goed moeten doornemen …

In De Stentor kon ik het artikel vinden over de politiek die onderzoek zou doen over de “ … hoofdpijndossiers waardoor burgers en bedrijven hun vertrouwen in de gemeente Ermelo hebben verloren … “ Het artikel ging in op het feit dat de onderste steen boven moest komen, dit had de politiek tijden terug reeds aangegeven, echter nu puntje bij paaltje gaat komen, blijkt dat het onderzoek – voordat het begonnen is, reeds afgezwakt gaat worden.

En dat heet politiek, en laat ik nu aangeven dat ik vroeger ook in de politiek heb gezeten, zowel links en rechts in het politieke spectrum. Wat dat onderwerp betreft zit er weinig verschil tussen rechts en links.

Echter het tweede artikel was nog ‘mooier’ nl de Workshop Liberalisme. De VVD heeft besloten een workshop te organiseren voor inwoners in Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten, die twijfelen op welke partij men zal gaan stemmen.

Los van het feit of iemand welke partij aanhangt, is het idee van een Workshop over politieke zaken zeer nuttig te noemen. Nu ben ik geen volger van de VVD, maar dat is meer mijn probleem en niet van de VVD, echter ik moet toegeven dat zo’n workshop een fantastisch idee is.

Natuurlijk zou het mogelijk moeten zijn, dat meerdere partijen tekst en uitleg zouden (kunnen) geven over de uitgangspunten van hun partij, want ik kan me voorstellen dat er bij een flink aantal potentiële stemmers het gevoel heerst dat men in een oerwoud zit en niet weet welke kant men uit zou moeten.

VALENTIJNSACTIE!

In mijn politiek-actieve periode waren het avonden van debatten tussen partijen, meestal georganiseerd door de lokale krant, waarbij men vaak probeerde mij politiek vast te zetten met mijn standpunten, zeker als je met een eigen partij ging komen.

Een andere mogelijkheid, net voor de verkiezingen, was de politieke markt. Bij zo’n markt kreeg elke politieke partij een plaats(je) in de beperkte ruimte die er voor geregeld was, waarbij de grootste partijen meestal vooraan stonden en de kleine en zeker de nieuwe partijen achteraan werden ‘weggestopt’. Maar daar had ik wat op gevonden, ik had wel zo’n politieke stand, maar liep meer door de ruimte, soms wat pepermuntjes uitdelend.

Helaas heeft het nooit echt veel geholpen, veel mensen kwamen er niet zo vaak en de meesten hadden hun keuze al gemaakt. Overigens heb ik ook op andere gebieden op zo’n markt gestaan, zoals een keer met producten van de boerderij, zelfs een keer in een flinke regenbui buiten. Geen mensen die kwamen kijken en ik was kletsnat.

We moeten de mensen altijd blijven uitleggen over zaken, ook in de politiek en daarom nogmaals, ik ben een groot voorstander van een politieke markt; gezien de pandemie zal het nu blijven bij een Workshop, maar dat is net zo’n politieke markt, alleen dan vanuit de luie stoel. Hulde voor het idee.

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijk Burger Journalistiek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen