Ireneschool Ermelo vindingrijk met online letterfeest voor groep 3

Online letterfeest bij groep 3 van de Ireneschool.
Online letterfeest bij groep 3 van de Ireneschool.
Foto: Ireneschool

Tsja, het valt voor het basisonderwijs niet bepaald mee met de lockdown-maatregelen. Zelfs traditionele feestjes om kinderen te belonen voor hun inzet, kunnen niet worden gehouden op school. De Ireneschool in Ermelo laat zich niet kisten en toont zich erg vindingrijk!

Feest
Normaal gesproken wordt er rond deze tijd in groep 3 op school een feest gevierd, omdat de kinderen alle letters geleerd hebben. Deze keer lukte dit niet door de lockdown. “Maar daar hadden we iets op verzonnen”, vertelt Marlinde de Wolf.

Letter speuren
De kinderen vonden op 21 januari een grote envelop thuis”, vervolgt ze, “die ze nog niet open mochten maken. Vandaag, vrijdag 22 januari, ging de hele groep online. De ouders plakten letters op in de kamer of keuken. En op een teken van juf Hetty mochten de kinderen een letter speuren. Deze letters vormden de zin: top, ik lees alle letters!

Spannend
Toen werd het spannend. De envelop mocht open. Voor elk kind was er een letterdiploma, een boekenkaart om het lezen te stimuleren, een potlood, een gummetje, een tekenschrift en wat lekkers. De kinderen en de juf hebben genoten. Zo was het toch een mooi en super gezellig letterfeest!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen