Jordy van Loo (25) uit Ermelo als eerste Nederlander op een van de grootste Youtube kanalen ter wereld

Jordy van Loo (25) heeft het geflikt. Na zijn eerste productie ‘Jorda x Peso El Connect x JM’ – Chupa Chup’ in 2018, zo’n 14 producties in de urban latin stijl verder, wordt 2021 het jaar voor de Ermelose DJ/producer met als artiestennaam Jorda.

Met fotoserie.

Maar liefst 61 miljoen abonnees
Zijn nieuwste Portugeestalige singel Tapão werd namelijk maandag 18 januari tegen middernacht Nederlandse tijd, gelanceerd op het Braziliaanse Youtube kanaal Kondzilla. Met maar maar liefst 61 miljoen abonnees is Kondzilla een van de grootste Youtube kanalen ter wereld! Klik HIER om Tapão te zien en naar te luisteren.

Met Balbino en Woody
Tapão is gemaakt in het genre Baile Funk in combinatie met Rave Funk. Dat zijn een van de populairste moderne muziekgenres in Brazilië. Jordy heeft Tapão samen gemaakt met de van oorsprong Braziliaanse DJ Balbino. Woody, de zanger/rapper uit Brazilië, neemt de vocalen voor zijn rekening.

Sloppenwijken
Voor de videoclip die Tapão tot de verbeelding laat spreken reisde Jordy in november speciaal af naar Brazilië ( dit was met de toen geldende corona-maatregelen nog toegestaan), om deze op te nemen in de Braziliaanse Favela’s, ofwel de wereldberoemde sloppenwijken in Rio de Janeiro. Soms zijn deze buitenwijken gevaarlijk. Daarom was er een heel team aan beveiliging en crew mee.

Derrieres
“Het was echt gaaf daar”, blikt Jordy terug, “goed weer en lekker warm.” Ideale omstandigheden dus om al het moois wat de kleurrijke metropool heeft te bieden eens prominent te etaleren. En dat zijn onder meer de prachtige dames met hun dito derrieres, de wirwar van straatjes tot een kijkje vanaf ‘het dak’ van de miljoenenstad.

Bekende Braziliaanse artiesten
Tijdens zijn verblijf in Brazilië heeft Jordy ook diverse studiosessies gedaan met bekende Braziliaanse artiesten voor nieuwe producties. Hij deed onder meer een studiosessie met Petter Ferraz, die een nummer 1 hit scoorde in Portugal en Brazilië.

3 miljoen streams
Jordy van Loo is in het dagelijks leven eigenaar van Diamond Productions aan de Middelerf in Ermelo, een jong en dynamisch filmbedrijf. Daarnaast is voetballen zijn grote hobby, én het maken van muziek. Hij treedt vaak op in populaire vakantielanden en was hij de vaste DJ van rapper Sjaak en Darryl. Sinds 2018 brengt hij muziek uit en tekende hij bij het Nederlandse label PM Recordings. In een korte tijd heeft hij als Jorda al meer dan 3 miljoen streams op Spotify.

Vrolijk en zomers
Jordy hoopt zodra het coronavirus is uitgewoed of onder controle is, weer te kunnen optreden. “Eigenlijk zou ik draaien op het carnaval in Brazilië. Maar met Tapão leg ik nog een betere basis om nog grotere shows te geven.” Hij luistert graag naar het muziekgenre ‘Latin Music’. “Het is zulke vrolijke zomerse muziek. Ik krijg er heel veel inspiratie van.”

Over Kondzilla
Het Youtubekanaal Kondzilla is opgericht door de Braziliaanse artiest Konrad Dantas, die als artiestennaam Kondzilla of KOND heeft. Naast muzikant is hij is een bekende regisseur in Brazilië. En niet alleen van videoclips, want hij heeft bijvoorbeeld ook de Netflix dramaserie Sintonia bedacht en geregisseerd. Kondzilla is uitgegroeid tot het grootste Youtube kanaal in Brazilië en Latijns Amerika en behoort zelfs tot de top 3 van de grootste muziekkanalen wereldwijd op Youtube.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen