Lockdown met 3 weken verlengd, onderzoek naar nut avondklok

Foto: via pixaby.com

Zoals de afgelopen dagen al duidelijk werd, wordt de lockdown om het coronavirus eronder te krijgen met 3 weken verlengd, ofwel tot en met 9 februari. Geen verrassing, maar wel een tegenslag. Voor veel ondernemers, hun werknemers en de gezinnen die onder druk staan. Een tegenslag voor jongeren die hun sociale leven in de pauzestand moeten zetten. En voor veel mensen, jong en oud, die persoonlijk contact missen en het mentaal zwaar hebben.

Avondklok?
De cijfers dalen echter niet hard genoeg en dan komt er ook nog een onberekenbaar Britse variant bij. Premier Rutte zei vanavond, dinsdag 12 januari tijdens de persconferentie, ook dat het kabinet het OMT vraagt om spoedadvies over het effect van het instellen van een avondklok. Er wordt namelijk gemeend dat dit een doeltreffend middel is om thuisbezoek tegen te gaan en groepsvorming bij jongeren, zodat het virus zich minder snel kan verspreiden.

Zo min mogelijk contacten
Het doel van de verlengde lockdown is zegt rijksoverheid.nl is om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Klik HIER het complete overzicht van maatregelen, dringende adviezen tot het voornemen voor aanvullingen op het steun- en herstelpakket. Op 2 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen na 9 februari nodig zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen