‘Laat de feestdagen geen feestdagen voor het virus worden’

Foto: Grietje-Akke de Haas

De gedeeltelijke lockdown om het coronavirus eronder te krijgen wordt niet versoepeld, ook niet met de feestdagen. Want het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. Ook neemt de druk op de zorg nog maar weinig af. Dit betekent onder meer dat men ook tijdens de kerstdagen 3 gasten per dag mag ontvangen. Ook de horeca blijft gesloten. Dit deelden premier Rutte en minister de Jonge dinsdagavond 8 december mee tijdens een persconferentie.

Extra waarschuwing
Rutte gaf bovendien nog een extra waarschuwing mee. Mochten de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames de komende weken niet dalen, dan volgen er wellicht strengere maatregelen voor de kerstperiode. Opnieuw deed de premier de oproep aan iedereen zich aan de maatregelen te houden en zoveel mogelijk thuis te blijven.

De Jonge benadrukte: “Laat de feestdagen geen feestdagen voor het virus worden.”

Activiteiten voor jongeren
Daarnaast zei de premier dat er extra steun komt voor bedrijven die dit in deze zware coronatijd nodig hebben, zoals de horeca. Omdat met name jonge mensen het zwaar hebben wordt er geld uitgetrokken voor activiteiten, in samenwerking met de gemeenten en jongeren.

  • Klik HIER voor meer informatie.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen